Lions wint inhaalduel van Pelt: 'We hebben vertrouwen'

Lions was op schot tegen Pelt © PubliciteitVisie
Kembit-Lions heeft dinsdagavond de inhaalwedstrijd tegen Sporting Pelt gewonnen. De met 36-29 gewonnen wedstrijd geeft vertrouwen: "Lekker als je zo'n potje wint."
Door de overwinning eindigt Lions als tweede in de BeNe-League.

Strafworpen

Lions begon sterk aan de wedstrijd en stond al snel met 7-2 voor. "We begonnen meteen goed en liepen meteen uit", constateerde Lions-speler Serge Heijnen na afloop. Zijn ploeg had nog verder kunnen uitlopen, maar Pelt-doelman Thijs van Leeuwen uit Beek stopte twee strafworpen. Halverwege stond het mede daardoor 17-14.

Vol gas

Ook in de tweede helft schoot de ploeg uit Sittard-Geleen weer uit de startblokken. Na tien minuten in de tweede helft stond het 26-18 voor Lions, waar enkele spelers ontbraken. Een lichtpuntje voor coach Christoph Jauernik was de terugkeer van de Belgische rechteropbouwer Jonas Dell. Door de stand van 26-18 was het duel vroegtijdig beslist. "We gaven in de tweede helft meteen vol gas en dan is het gelijk gedaan. Pelt gaf het daarna ook een beetje op", aldus Heijnen. Uiteindelijk eindigde het duel in 36-29.
Thijs van Leeuwen baalde van de nederlaag. "We hebben van iedereen een beetje gebruik gemaakt, ook veel jonge jongens. Daardoor kwam onze standaarddekking niet goed van de grond. Dat resulteert in deze uitslag."

Tweede

Door de overwinning eindigt Lions als tweede in de BeNe-League waardoor de kans aanwezig is dat Pelt ook de tegenstander gaat zijn in het finaleweekend. De nummer één Bocholt speelt tegen de nummer vier en nummer twee Lions speelt tegen de nummer drie. Voorlopig staat Pelt derde vóór Aalsmeer. Beide ploegen hebben een gelijk aantal punten met nog één duel te gaan. Heijnen heeft alvast vertrouwen voor het finaleweekend: "We hebben van iedereen minimaal één keer gewonnen."
Lions sluit de reguliere competitie zaterdag af tegen Hasselt.