Atleet loopt honderdste marathon: 'Voorlopig de laatste'

Johan Visschers komt uitgeput over de streep bij zijn honderdste marathon. © L1
"Voorlopig is dit even mijn laatste marathon", stamelde een vermoeide Johan Visschers vlak nadat hij zijn honderdste marathon had voltooid.
De 67-jarige Visschers uit Elsloo heeft over de hele wereld marathons gelopen. Zijn eerste liep hij in 1998 in Eindhoven. Daarna is hij besmet geraakt met het 'lopersvirus'.

Aanwezigheid familie en vrienden

Vakanties werden steevast gecombineerd met een deelname aan een marathonwedstrijd. De honderdste marathon liep de atleet echter kort bij huis: in Stein. "Het idee speelde al iets langer om Visschers hier in Stein zijn honderdste te laten lopen. Hij heeft er nog twee bijgelopen en daardoor kan hij hier in aanwezigheid van familie en vrienden die bijzondere mijlpaal bereiken", legt wedstrijdorganisator Han Frenken uit.
[video:]

100 Marathon Club Nederland

Met het uitlopen van zijn honderdste marathon treedt Visschers toe tot de lijst van de 100 Marathon Club Nederland. In Limburg zijn er niet meer dan twaalf lopers die dat gelukt is. "Vroeger probeerde ik onder de drieënhalf uur te lopen. Tegenwoordig ben ik blij als ik de 42 kilometer onder de vijf uur kan afronden", zegt Visschers. Hij merkt dat het steeds lastiger wordt om de magische afstand te lopen. "Het lijkt er op dat de leeftijd toch een beetje vat op mij begint te krijgen. Maar ik blijf wel lopen, misschien dat ik op halve marathons moet overschakelen."

Steinerbos

Naast zelf marathons lopen is Visschers als webmaster ook betrokken bij de organisatie van de Ultraloop in Stein. De organisatie had voor de editie van dit jaar de zesuursloop vervangen door een aantal afstandswedstrijden waaronder de tien kilometer, de halve marathon en de hele marathon. Het parcours was traditiegetrouw uitgezet in en rondom het Steinerbos.