Mark Flekken wederom in voorselectie Nederlands elftal

Mark Flekken (links) tijdens een warming-up © Orange Pictures
Mark Flekken zit wederom in de voorselectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal heeft 30 spelers op het oog voor de oefeninterlands tegen Denemarken en Duitsland later deze maand.
Van die 30 zullen nog enkele spelers moet afvallen voor de definitieve selectie.

WK

De plek van Flekken in de voorselectie betekent in ieder geval dat de doelman uit Bocholtz ook in het nieuwe jaar op de radar staat van de bondscoach. Afgelopen oktober zat Flekken voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal. Ook in november werd de Limburger opgeroepen.

Geen debuut

Tot een debuut kwam het nog niet, al leek de Limburger er afgelopen november dichtbij te zijn toen eerste doelman Justin Bijlow geblesseerd wegviel. Van Gaal koos toen echter voor Jasper Cillessen voor het cruciale kwalificatieduel tegen Noorwegen, waarin Oranje zich plaatste voor het WK, dat later dit jaar wordt gespeeld in Qatar.

Freiburg

De afgelopen maanden heeft Flekken bijna elke wedstrijd gespeeld voor zijn club SC Freiburg waarmee hij op een knappe vijfde plaats staat in de Duitse Bundesliga. De keeper strijdt met zijn ploeg om een Champions League-ticket en bereikte afgelopen woensdag de halve finale van de Duitse beker door Bochum na verlenging te verslaan.

Drie keepers

Naast Flekken zitten ook doelmannen Justin Bijlow, Joël Drommel en Tim Krul bij de selectie. Waarschijnlijk moet nog een keeper afvallen. Verder vallen de namen van Jeremie Frimpong en Jordy Clasie in de voorselectie op. Frimpong zit voor het eerst bij de voorselectie, Clasie voor het eerst sinds 2016.

18 maart

Op 18 maart wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. Een paar dagen later verzamelt Oranje zich al in Zeist in voorbereiding op de oefeninterlands tegen Denemarken (26 maart) en Duitsland (29 maart). De duels worden allebei in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam gespeeld.