Fortuna wil goede lijn doorzetten tegen Cambuur

Sjors Ultee spreekt zijn spelers toe aan de vooravond van de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden © Foto"L1
Fortuna Sittard wil de goede lijn, die ze zijn ingeslagen met overwinningen op Heerenveen en Groningen, zaterdagavond doorzetten in de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.
Bij het analyseren van de aanstaande tegenstander was het trainer Sjors Ultee opgevallen dat de ploeg uit Leeuwarden de laatste acht wedstrijden niet meer gewonnen had.

Mindere periode Cambuur

Ondanks die mindere periode staat Cambuur op de ranglijst nog altijd met 30 punten op een negende plek. Fortuna-aanvaller Zian Flemming waarschuwt wel dat de Sittardse ploeg moet opletten dat zij niet voor de ommekeer gaan zorgen voor de ploeg van trainer Henk de Jong. "We hebben weliswaar gewonnen van Heerenveen en Groningen, maar hebben ze natuurlijk niet van de mat gespeeld", zegt Flemming na afloop van de laatste training.

Semedo er niet bij

Omdat er in het Cambuurstadion op kunstgras gespeeld wordt, heeft Fortuna afgelopen week op het kunstgras van voetbalvereniging Sanderbout getraind. Lisandro Semedo ontbrak bij de vrijdagtraining, ondanks dat de Portugees-Kaapverdisch voetballer fit is. Trainer Sjors Ultee daarover: "Lisandro heeft deze week aangeven dat hij het na zijn ernstige blessure nog niet aankan om voluit op kunstgras te trainen en te spelen. Het is beter om daar vooraf openheid over te geven, dan er tijdens de wedstrijd achter te komen." Om die reden heeft Semedo de afgelopen dagen apart van de groep getraind en zal hij aanstaande maandag pas weer aansluiten.

PEC en Willem II

Na de wedstrijd tegen Cambuur wacht de Sittardse eredivisieclub nog twee andere belangrijke tegenstanders. Zondag 6 maart tegen PEC en een week later Willem II. Beide wedstrijden worden voor eigen publiek in het Fortunastadion gespeeld.