Opnieuw productieve testochtend voor Max Verstappen

Max Verstappen in actie in Barcelona © Red Bull Content Pool
Max Verstappen heeft opnieuw een productieve testochtend erop zitten bij de testdagen van de Formule 1 in Barcelona. In een rommelige ochtendsessie kwam de Limburger tot 59 rondes.
Het was de tweede keer deze week dat de coureur van Oracle Red Bull Racing in actie kwam op het circuit in Spanje.

Tweede tijd

Waar de Red Bull-coureurs Verstappen en Sergio Pérez de afgelopen dagen ieder een hele dag kregen om de RB18 uit te testen op het circuit in Barcelona, werd de tijd op de afsluitende testdag verdeeld. Verstappen reed in zijn ochtenduren zijn rondes, Pérez in de middag. Verstappen reed de tweede tijd in de ochtenduren: 1.19.756 was de snelste ronde van de in totaal 59 rondes die Verstappen reed. Alleen de Brit George Russelll van Mercedes was sneller met een tijd van 1.19,233.

Rode vlaggen

In de testsessie werd vijf keer de rode vlag getoond waardoor de sessie ook vijf keer stil kwam te liggen. Verstappen had last van de rode vlaggen, zo zei hij op verstappen.com: "Er waren behoorlijk wat rode vlaggen, dus we konden niet ons hele programma afwerken. Maar alles werkte naar behoren en de auto voelde goed aan. Ik ben blij met de balans", aldus de Limburger.

Bahrein

Over twee weken staan de drie laatste testdagen op het programma. Dan mogen de coureurs en teams de bolides uittesten van 10 tot en met 12 maart in Bahrein. Daar begint ook op 20 maart het nieuwe Formule 1-seizoen waarin Max Verstappen voor het eerst met nummer één zal rondrijden in een race. In dat seizoen is geen plaats voor de Grand Prix van Rusland in Sotsji. Die race is geschrapt vanwege de oorlog in Oekraïne.