Peelpush wint volleybalderby in Gennep

Emile Roemer bekijkt de Limburgse handbalderby in Gennep © L1 (Kim Langeslag)
Onder het toeziend oog van gouverneur Emile Roemer is de Limburgse volleybalderby gewonnen door de vrouwen van Peelpush uit Meijel. In een volle sporthal Picamare in Gennep werden de vrouwen van Fast met 1-3 verslagen.
Dat beide Limburgse teams negende (Peelpush) en tiende (Fast) op de ranglijst staan was te zien aan de wedstrijd. De eredivisieteams gingen de hele wedstrijd gelijk op. De eerste set ging met 23-25 naar Peelpush. De tweede set ging in dezelfde cijfers naar ARBO-Rotterdam Fast.

Gouverneur

Gouverneur Emile Roemer kwam alvast een kijkje nemen in zijn nieuwe woonplaats: "Ik vind het wel heel mooi om te komen kijken bij een echte Limburgse derby in mijn toekomstige woonplaats." Roemer verhuist per 1 september naar Gennep.

Gaatje

Pas in de derde set maakte Peelpush het verschil en werd er een gaatje geslagen 25-19. Dat niveau zette de ploeg van trainer Johan Leenders door in de vierde set. De Meijels vrouwen hadden toen geen kind meer aan Fast, dit tot teleurstelling van de honderd Gennepse fans op de tribune. Peelpush won de vierde set met 14-25.

Val

Enige smet op de avond was de aftocht van Peelpush-speelster Celine Keijsers die een ongelukkige val op haar hoofd maakte. Zij vertrok voortijdig om zich elders te laten behandelen.