Video: Lions zet grote stap naar play-offs na derbywinst

Enkele honderden toeschouwers waren getuigen van de handbalderby © L1 (Kim Langeslag)
De handballers van Kembit-Lions hebben met de derbyzege tegen Herpertz Bevo een grote stap gezet naar de play-offs van de BeNeLeague.
En dus was er opluchting bij de ploeg van Christoph Jauernik na afloop van de derby in Panningen.

Groeien

Door de 35-31 overwinning is Lions gestegen naar de derde plek op de ranglijst. De eerste vier ploegen plaatsen zich voor het finaleweekend op 26 en 27 maart. Het verschil tussen Lions en nummer vijf Volendam is gestegen naar 6 punten met nog 5 duels te gaan. Bevo maakt geen kans meer op de play-offs, maar focust zich op de nationale competitie, die in april begint. "We moeten langzaam naar de vorm toegroeien voor de HandbalNL League", zegt trainer Danny van Katwijk.
Een verslag van de handbalderby tussen Bevo en Lions:

QR-code

De wedstrijd tussen Bevo en Lions stond eigenlijk in januari op het programma, maar werd toen afgelast vanwege coronabesmettingen bij Bevo. Enkele honderden toeschouwers waren donderdagavond aandachtig toeschouwer. Zij moesten voor de laatste keer hun coronatoegangsbewijs laten zien. De volgende keer dat Bevo weer in eigen huis in actie komt hoeven toeschouwers geen QR-code meer te laten zien. Daarnaast is dan ook de 1,5 meter afstand niet meer verplicht en hoeft er geen mondkapje meer te worden gedragen.
Komende zaterdag spelen beide Limburgse ploegen een uitduel. Lions neemt het op tegen Aalsmeer en Bevo gaat op bezoek bij Haacht.