Ivo Steins stopt per direct als handbalinternational

De broers Luc (links) en Ivo (rechts) Steins uit Voerendaal. © Orange Pictures
Handballer Ivo Steins stopt na 85 interlands per direct als handbalinternational bij het Nederlands handbalteam.
De cirkelspeler van Lions heeft die beslissing voor zichzelf genomen na het Europees kampioenschap in Hongarije.

Wereldkampioenschap

De 29-jarige handballer uit Voerendaal ontbreekt daarom in de selectie van de Nederlandse ploeg, die in voorbereiding is op de twee beslissende kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap.

Geringe lengte

Steins geeft zijn stagnerende ontwikkeling als handballer als belangrijkste reden voor zijn beëindiging van zijn interlandcarrière. Ook zijn lichaamslengte speelt een belangrijke rol daarin. Door zijn geringe lengte kan hij verdedigend in het internationale handbal weinig toevoegen. Binnen de Nederlandse ploeg is Steins door een aantal andere spelers ook aanvallend als cirkelspeler voorbijgestreefd.

Trots

De broer van de bij Paris Saint Germain spelende Luc Steins, is trots op zijn deelname aan het Europees kampioenschap dit jaar. Hij beseft terdege dat dit voor hem het hoogst haalbare was in zijn handbalcarrière.

Lions

Ivo Steins is met zijn club Kembit-Lions nog volop in de race voor de Final Four van de BeNe-League. Donderdagavond maakte Lions een flinke stap richting die finalewedstrijden door met 35-31 te winnen van Bevo.