Sam Schröder nieuwe nummer 1 van de wereld: 'Het is bizar'

Sam Schröder in actie © Orange Pictures
Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen is de nieuwe nummer één op de wereldranglijst in het rolstoeltennis.
Dat heeft de internationale tennisfederatie bekendgemaakt. "Het is bizar dat ik dit doel heb bereikt. Ik heb er geen woorden voor", schrijft Schröder op Instagram.

Veel punten gepakt

De 22-jarige Schröder verzamelde, mede door zijn winst op de Australian Open, veel punten. Met 3862 punten is hij nu lijstaanvoerder van de wereldranglijst. Op nummer twee staat zijn dubbelpartner Niels Vink met 3676 punten. De Engelsman Andrew Lapthorne volgt met 2459 punten op enige afstand.

Opvolger van Alcott

De Australiër Dylan Alcott is niet meer terug te vinden in de lijst. De zevenvoudig winnaar van de Australian Open heeft afscheid genomen van het tennis. In zijn laatste wedstrijd, de finale van de Australian Open, verloor hij van Schröder.

Roland Garros en Wimbledon

Schröder, in het verleden al winnaar van de US Open, gaat zich de komende periode voorbereiden op de toernooien van Roland Garros en Wimbledon. Hij gaat zich in zijn trainingen onder leiding van Joop Brouns richten op de specifieke ondergronden in Parijs en Londen. Voor rolstoeltennissers is de ondergrond van gravel (Roland Garros) en gras (Wimbledon), niet alleen wat betreft balgevoel, maar ook wat betreft weerstand tijdens het voortbewegen anders dan op hardcourtbanen.