'Wout Poels rijdt Giro d'Italia, Tour de France onzeker'

Wout Poels © Orange Pictures
Wout Poels komt dit jaar in actie in de Ronde van Italië. De renner van Bahrain-Victorious zou zelf zijn voorkeur voor de Italiaanse ronde hebben uitgesproken. Of de renner uit Blitterswijck ook de Tour de France rijdt, is nog onzeker.

Tour de France

Na de Giro staat het nog open of Poels ook de Tour de France gaat rijden. Voor die beslissing zal onder meer worden gekeken hoe fris Poels uit de Giro komt. Tussen het einde van de Giro en de start van Tour zit ruim vier weken. De Ronde van Spanje zou ook een optie kunnen zijn voor de renner. De Vuelta start dit jaar in Nederland op 19 augustus.

Amstel Gold Race

Poels heeft tegenover de wielersite ook al zijn programma voor het voorjaar bekendgemaakt. Woensdag start de Limburger in de Ronde van Andalusië, beter bekend als de Ruta del Sol. Op 6 maart verschijnt hij aan het vertrek van de meerdaagse etappekoers Parijs-Nice. Twee weken later komt hij opnieuw in actie tijdens een meerdaagse etappekoers in de Ronde van Catalonië. Wat betreft de voorjaarsklassiekers start Poels in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Daardoor zal de Limburger niet in de Amstel Gold Race te zien zijn.