Bert van Marwijk per direct weg als bondscoach Emiraten

Voetbalcoach Bert van Marwijk © Orange Pictures
Bert van Marwijk is niet langer bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Een verschil van inzicht over de te volgen koers ligt ten grondslag aan de breuk.
Dat meldt de voetbalbond van de Emiraten op hun social media kanalen. Hierdoor maakt Van Marwijk, samen met zijn technische staf de resterende wedstrijden in de WK-kwalificatie niet meer af.

Kansen

De nationale voetbalploeg van de Emiraten stond derde in de kwalificatiepoule en dus waren er nog kansen op deelname aan het WK, later dit jaar in Qatar. Van Marwijk zou zijn ploeg dan waarschijnlijk via de play-offs naar het eindtoernooi moeten gaan loodsen.

Per direct

Een forse nederlaag in het oefenduel met buurland Qatar, eind vorig jaar tijdens de Arab Cup, zette de verhoudingen al enigszins op scherp. Ondanks dat bleef deelname aan het mondiale eindtoernooi in zicht, maar nu zag de leiding van de bond toch aanleiding om de samenwerking per direct te stoppen.

Wereldkampioenschap

Bert van Marwijk, die ook in 2019 al eens bondscoach was van de Verenigde Arabische Emiraten, had in totaal in negentien interlands de leiding over de huidige nationale ploeg. Nu komt er dus voorlopig een einde aan de route van Van Marwijk richting zijn derde WK als bondscoach. Eerder was hij al actief op het WK van 2010 met Nederland en in 2018 met Australië.