In deze bolide gaat Max Verstappen zijn titel verdedigen

De RB18 waarin Verstappen in 2022 rijdt. © Red Bull Content Pool
Het Red Bull-team en Max Verstappen hebben woensdag de RB18 gepresenteerd. De auto is qua kleurstelling vergelijkbaar met de vorige, maar enkele onderdelen hebben door reglementswijzigingen nu behoorlijk gewijzigde afmetingen.
"Ik verheug me op het rijden in de auto en verwacht er snel aan te wennen", zei Verstappen woensdag tijdens de online presentatie. Nieuw aan de RB18 zijn onder meer de opvallende voor- en achtervleugel, luchtinlaten en de grotere banden mét wielkasten.

'Ziet beter uit dan 33'

Aan het kleurenschema op de Red Bull is niet veel veranderd, al prijkt vanaf nu het startnummer 1 op de wagen van Verstappen. "Dat ziet er beter uit dan 33", zo reageerde de wereldkampioen tijdens de presentatie. Verstappen gaf verder aan benieuwd te zijn hoe het is om de auto daadwerkelijk te besturen. "De banden zijn veel groter, dus ik ben benieuwd wat het doet met het uitzicht vanuit de cockpit. Het zal wat moeilijker zijn om krappe bochten heel scherp te nemen."

'Niet te veel weggeven'

De auto waarmee Verstappen daadwerkelijk op de circuits verschijnt, zal nog steeds op een aantal punten afwijken van de bolide die woensdag gepresenteerd is. "De teams willen niet te veel weggeven", vertelde L1's Formule 1-analist Xavier Maassen voorafgaand aan de presentatie. "Ook bij de eerste testdagen proberen ze de trucjes die ze in het reglement gevonden hebben, nog niet prijs te geven aan de andere teams."

Titelsponsor

Het team presenteerde direct een nieuwe titelsponsor: softwaregigant Oracle pompt de komende vijf seizoenen jaarlijks zo'n 100 miljoen dollar in het team dat dankzij de lucratieve deal nu officieel Oracle Red Bull Racing heet. De naam van het bedrijf is dan ook prominent zichtbaar op de zijkanten van de bolide.

Seizoen

Het Formule 1-seizoen begint op 20 maart met de GP van Bahrein. Daarvóór zijn er van 23 tot en met 25 februari testsessies op het circuit van Barcelona en vinden van 10 tot 12 maart de officiële testdagen plaats in Bahrein. In Barcelona kruipt Verstappen dan ook voor het eerst achter het stuur van de RB18.