Willem Janssen stopt na dit seizoen met voetballen

Willem Janssen © Orange Pictures
Willem Janssen uit Well is bezig aan zijn laatste maanden als profvoetballer. Janssen heeft besloten na dit seizoen een punt te zetten achter zijn professionele voetbalcarrière.
Dat heeft de verdediger bekendgemaakt op de website van zijn huidige club, FC Utrecht.

Vragen

De 35-jarige Janssen begon de afgelopen maanden vaker te twijfelen of hij nog door moest gaan met voetballen. "Mijn situatie is veranderd en ik heb inmiddels een bepaalde leeftijd", zegt hij. Vanuit dat gevoel begon Janssen zichzelf vragen te stellen. "Is dit nog waar ik nog heel veel voldoening uithaal? Is dit nog waar ik heel veel plezier uithaal? Twee maanden later kwam steeds meer het besef dat ik dat gevoel heb en dat het goed is. Het is een mooi moment om te stoppen."

Gesprekken

De Limburger, die afgelopen weekend zijn 400ste duel speelde in Eredivisie, heeft de afgelopen maanden met diverse mensen gesproken over zijn beslissing. "Natuurlijk spreek ik daarover met mijn vrouw en mijn ouders. Ik heb ook met een goede vriend overlegd en vanuit het voetbal heb ik onder meer gesproken met Mark van Maarel (teamgenoot bij FC Utrecht red.). Maar het is mijn beslissing."

Opluchting

De verdediger zegt zich opgelucht te voelen nu hij zijn keuze met de rest van de wereld kan delen. "Je voelt je vrij en iets minder verantwoordelijk. Tegelijkertijd kijk je ook uit naar de carrière die gaat volgen. Daar ben ik over aan het nadenken."

VVV-Venlo

Janssen, geboren in Nijmegen, groeide op in Limburg en kwam op zijn achtste in de jeugdopleiding van VVV-Venlo terecht. Op 20 augustus 2004 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal tegen Excelsior (2-0). In de zomer van 2007 stapte Janssen, na meer dan 100 wedstrijden voor VVV, over naar Roda JC. Bij de Kerkradenaren maakte Janssen zijn debuut in de Eredivisie. In zijn eerste seizoen haalde Janssen met Roda JC de bekerfinale, die werd verloren van Feyenoord. Zijn goede spel viel ook nationaal op. Hij werd opgeroepen voor Jong Oranje en speelde drie interlands.

Johan Cruijff Schaal

In 2011 stapte de Limburger over naar FC Twente. In zijn eerste wedstrijd voor de club uit Enschede won hij zijn enige prijs uit zijn carrière: de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. Daarnaast maakte hij ook zijn debuut op het Europese podium. Twee jaar later, in 2013, werd Janssen verhuurd aan FC Utrecht. Na één seizoen stapte hij definitief over naar de club uit de Domstad. Bij Utrecht werd hij een vaste waarde en is hij inmiddels al jaren aanvoerder. Afgelopen weekend speelde Janssen zijn 400ste wedstrijd in de Eredivisie. "Dat was wel een doel", zegt Janssen over die mijlpaal.

Behouden

Technisch directeur Jordy Zijdam van FC Utrecht is op de clubsite vol lof over Janssen en wil hem graag behouden voor de club. "Willem is een mooi mens en een buitengewoon krachtige captain. Hij doet alles als prof op volle kracht, zonder concessies. We zouden Willem graag voor de club behouden, daar hebben we al gesprekken met elkaar over gevoerd en zullen we de komende periode een vervolg aan geven."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!