Lisa Scheenaard wint NK Tegenwindfietsen

Afbeelding ter illustratie © ANP
Op de Oosterscheldekering was olympisch roeier Lisa Scheenaard iedereen te snel af tijdens het NK Tegenwindfietsen. De olympische roeister kwam maar liefst dik vier minuten eerder over de finish dan de nummer twee.
Het Eneco NK Tegenwindfietsen werd bij de mannen gewonnen door Jurjun van der Velde.

Groot verschil

Roeister Scheenaard, oorspronkelijk afkomstig uit Weert, won al brons op de Olympische Spelen van Tokio in de dubbel twee en nu heeft ze er een nationale titel bij. Ze kwam op haar damesfiets in een tijd van 22.53 minuten binnen. Het verschil net de andere fietssters op het podium was ruim vier minuten, want Anneloes Hoff met 27.18 minuten en Dieke Hendriks met 27.44 minuten deden er meer dan 27 minuten over.

Gewone fiets

De deelnemers kregen het flink voor hun kiezen want er stond een tegenwind van windkracht 7 tot 9. Bovendien moet er op gewone fietsen zonder versnellingen gereden worden. In totaal deden er 300 fietsers mee in Zeeland.

Mannen

De winnaar bij de mannen, Jurjun van der Velde, zette een tijd neer van 20.23 minuten voor het parcours van 8,5 kilometer. Daarmee was hij 27 seconden sneller dan Max de Jong, die de afgelopen twee edities van het NK Tegenwindfietsen wist te winnen in Zeeland.
💬 WhatsApp ons!
Tip voor de redactie? Stuur je bericht via WhatsApp of naar redactie@1limburg.nl. Ook voor het doorgeven van fouten in onze berichten.