Flemming heeft knop omgezet: 'Fortuna in eredivisie houden'

Zian Flemming scoort twee keer tegen Heerenveen © Orange Pictures
De lach van Sjors Ultee was van oor tot oor. Fortuna Sittard won weer eens én dan ook nog door twee doelpunten van Zian Flemming. Notabene de speler waar het meeste interesse voor was deze winterstop.
De 23-jarige aanvaller mocht deze winter niet weg van de Sittardse clubleiding, ook al lag er een aantrekkelijk Engels bod.

Dankbaar

Dat hij in deze fase van de competitie onmisbaar is, bewees Flemming zelf met zijn twee doelpunten tegen SC Heerenveen. Trainer Ultee is dankbaar voor het besluit. "De club wordt nu beloond door te kiezen voor de voetballer en niet voor het geld."

Balen

Flemming heeft wel gebaald maar is inmiddels over de teleurstelling heen en klinkt monter. "Ik wil als voetballer hogerop en dan krijg je zo'n kans, tja. Maar het is niet zo dat ik per se weg wil bij Fortuna, dat klinkt zo negatief richting de club. Ik wil er nu alles aan doen om Fortuna in de eredivisie te houden."

Polonaise

Flemming hoopt dat deze overwinning een kantelpunt is. "We lopen niet de polonaise nu we drie punten hebben. Maar ik hoop wel dat dit een basis is om op te bouwen richting de komende wedstrijden." Fortuna speelt komende zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Groningen en de week daarna thuis tegen Sparta.