Direct speelminuten in het verschiet voor Roda-versterkingen

Publiek bij de wedstrijd Roda JC Kerkrade - Almere City FC © Orange Pictures
Met twee nieuwelingen in de bus reist Roda JC vrijdag naar Breda. In tegenstelling tot vorige seizoenen ontkomen de Kerkradenaren nu niet aan de favorietenrol voor het duel tegen NAC.
Roda hoopt aan de fraaie serie van negen wedstrijden zonder nederlaag een tiende duel toe te voegen, vrijdagavond (20:00 uur) in het Rat Verlegh Stadion. Tegenstander NAC wacht ondertussen al vijf duels op een zege, maar kan wel weer rekenen op thuispubliek. "Maar ook voor ons is het fijn dat er weer publiek is", zegt Roda JC-coach Jurgen Streppel.

Outsider

Roda én NAC speelden afgelopen weekend, in de interlandperiode, geen competitieduel. Daarvóór veegde Roda in eigen stadion concurrent ADO Den Haag met 5-0 van de mat en daarmee zetten de geel-zwarten hun status als outsider voor promotie nog maar eens kracht bij. Streppel gaat zijn basiselftal noodgedwongen in ieder geval op twee plekken wijzigen.

Marzo en Vossebelt

Rechtsback Stefano Marzo is geschorst, middenvelder Niek Vossebelt is met een blessure naar verwachting enkele weken uitgeschakeld. Streppel wil niet verklappen wie hen gaan vervangen, maar rechts achterin zal waarschijnlijk Dehninio Muringen zijn basisdebuut gaan maken. Robert Klaasen of nieuweling Davy van den Berg komt voor Vossebelt in het elftal.

Nieuwelingen

Streppel is enthousiast over middenvelder Van den Berg, die maandag op huurbasis overkwam van FC Utrecht. "Een intelligente speler die altijd vooruit wil spelen, dat vind ik belangrijk." Daarnaast nam Roda maandag aanvaller Mo Amissi over van Heracles. "Hij kan alle posities in de aanval invullen. Een snelle, sterke jongen die ook nog eens veel energie in zijn spel legt." Aangezien de zieke aanvaller Bryan Limbombe donderdag ontbrak op de training, kan ook Amissi wellicht direct op veel minuten rekenen.

Kansen

NAC zag maandag haar belangrijkste speler, Thom Haye, juist weggekaapt worden: de middenvelder werd verkocht aan SC Heerenveen. Streppel bestrijdt dat de Bredanaars daarmee fors verzwakt zijn. "Zo'n vertrek biedt ook kansen voor andere jongens." NAC wist zelf op het nippertje voor de transferdeadline nog Emmen-spits Jeredy Hilterman vast te leggen.

Altijd gelijk

Sinds Streppel de scepter zwaait bij Roda speelde zijn ploeg alle duels tegen NAC Breda gelijk. In Kerkrade werd het 3-3 en eerder dit seizoen 0-0, in Breda eindigde het duel vorig jaar in 2-2. Zonder de vanwege het coronaprotocol afwezige Streppel walste Roda toen voetballend over de thuisploeg heen, maar trok het NAC-tiental in extremis de stand nog gelijk.

Dubbel programma

Vrijdag kan Roda, dat met een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie achtste staat, zich geen puntverlies permitteren in de strijd om de topposities in de Keuken Kampioen Divisie. De geel-zwarten wacht nu een dubbel programma, met maandag de thuiswedstrijd tegen koploper FC Volendam in Kerkrade op de rol.

Live

De wedstrijd NAC Breda - Roda JC Kerkrade begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.