SD Worx presenteert team, Amy Pieters wordt gemist

Het is traditioneel de start van het nieuwe seizoen, het voorstellen van de nieuwe rensters en het tonen van de nieuwe tenues. Maar bij SD Worx hing er een grauwsluier over de normaal zo vrolijke dag. Teammaatje Amy Pieters werd enorm gemist.
Amy Pieters viel 23 december tijdens een trainingskamp in Spanje op haar hoofd en is sindsdien niet meer wakker geweest. En dat heeft een flinke impact op het team met Limburgse origine.

Wonder

Tijdens de presentatie hadden de rensters het zwaar. Demi Vollering schoot vol maar herpakte zich. "Amy mis je vooral op zo'n dag als vandaag. Ze is altijd vrolijk een aan het lachen." Teammanager Danny Stam ging vorige week op bezoek bij haar ouders. "Het is een enorme onzekere periode voor haar ouders. We hopen op een wonder. Het enige dat we kunnen is hopen dat Amy blijft vechten en niet opgeeft."

Kinderwens

Chantal Van den Broek-Blaak had nog een verrassing tijdens de teampresentatie. Zij zou aan het einde van dit voorjaar stoppen met wielrennen en ploegleider worden. Maar daar komt ze nu op terug. "Ik begon te twijfelen. Ik ben eigenlijk nog niet klaar met wielrennen. Een reden waarom ik stopte was vanwege mijn kinderwens. Mijn man en ik hebben dit voorgelegd aan de teamleiding."

2024

De leiding twijfelde geen moment en stond meteen achter het plan van Van den Broek-Blaak. Teammanager Danny Stam was wel verrast door het voorstel maar ook enthousiast. "Dit is de nieuwe tijd, ik ben blij dat dit allemaal mogelijk is in het huidige topsportklimaat. We hebben Chantal er graag bij."
De voormalig wereldkampioen stelt haar afscheid dus nog wat jaren uit. "De ploeg heeft mij een contract aangeboden tot 2024. Stel dat ik zwanger word, dan hebben ze er vertrouwen in dat ik terug kan komen op niveau en dat is heel fijn."

Vollering

Ook toprenster Demi Vollering tekent bij. Zij blijft tot 2024 bij het team.