MVV neemt Ruben van Kouwen over van Fortuna Sittard

Ruben van Kouwen © PublicteitVisie
MVV Maastricht heeft op de laatste dag van transfermarkt een doelman gehaald. Ruben van Kouwen komt over van buurman Fortuna Sittard.
De 20-jarige doelman wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van de Eredivisionist uit Sittard.

Wedstrijdselectie

Van Kouwen, geboren in Utrecht, speelde tussen 2017 en 2020 voor de jeugd van Vitesse. In de zomer van 2020 stapte hij over naar NEC, maar kreeg hij weinig kans op speelminuten. Daarom stapte hij afgelopen zomer over naar Fortuna Sittard en tekende hij voor de duur van één seizoen. Bij de ploeg van Sjors Ultee was hij vooral actief als reservedoelman. De laatste weken was hij echter geen onderdeel meer van de wedstrijdselectie.
Het is al de tweede keer deze transferperiode dat MVV een speler van Fortuna Sittard huurt. Eerder werd ook Arian Kastrati gehuurd van de provinciegenoot.

Matthys

Bij MVV zal de 1.90 meter lange Van Kouwen de concurrentie moeten aangaan met Romain Matthys en Joshua Wehking. MVV was nog opzoek naar een nieuwe doelverdediger nadat Thijmen Nijhuis terugkeerde naar FC Utrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!