MVV winkelt opnieuw bij Standard: Mabani naar Maastricht

Fostave Mabani © PubliciteitVisie
MVV Maastricht heeft opnieuw zaken gedaan met Standard Luik: één huurspeler keert terug naar de Belgische club en de Maastrichtenaren krijgen er een andere speler voor terug.
Fostave Mabani komt namelijk voor de rest van het seizoen uit voor de Sterrendragers. De vleugelaanvaller wordt tot de zomer gehuurd.

Linkerflank

De 19-jarige Mabani speelt bij voorkeur op de linkerflank. Hij speelde nog niet in de hoofdmacht van Standard. Mabani doorliep verder meerdere Belgische nationale jeugdelftallen.

Kalala terug

Waar Mabani komt, gaat Lucas Kalala. MVV huurde de rechtsback sinds het begin van dit seizoen van de Luikenaars, maar hij raakte al snel zwaar geblesseerd. Kalala vervolgt zijn revalidatie nu bij Standard.
Mabani is al de vierde speler die dit seizoen door MVV wordt gehuurd van Standard Luik. Naast Mabani en Kalala zijn ook verdediger Allan Delferriere en spits Mitchy Ntelo eigendom van de Luikse club.

Geen contract Fressange

Verder testte MVV ook nog Alexandre Fressange. De aanvaller van Paris Saint Germain mocht de afgelopen dagen op de trainingen zijn kwaliteiten laten zien aan coach Klaas Wels en diens staf. Het komt echter niet tot een contractaanbod; MVV kijkt nu naar andere opties.

Deadline

De transfermarkt sluit in de nacht van maandag op dinsdag om 00:00 uur. Eerder op de dag verzekerde MVV zich al van de diensten van doelman Ruben van Kouwen, die overkomt van Fortuna Sittard.