MVV verliest met debutanten nipt bij FC Eindhoven

MVV'er Arian Kastrati in de achtervolging © Frank Kerbusch PubliciteitVisie.nl
Met bijna een elftal aan spelers in de ziekenboeg heeft MVV op bezoek bij FC Eindhoven een kleine nederlaag geleden. De Maastrichtse club verloor nipt met 1-0.
Door coronabesmettingen en blessures had trainer Wels moeite om een compleet team op te stellen,

Basisdebuut

Door de vele afwezigen maakte de 18-jarige Saul Penders op het middenveld zijn debuut in de basis bij MVV.
Ook 'Good-old' Leroy Labylle keerde terug in de basis.

Hoofdpijn

Voor het eerst sinds langere tijd waren er weer toeschouwers, zij het een beperkt aantal, aanwezig in het Jan Louwers stadion. Die zagen het eerste schot op doel van MVV'er Sven Blummel in de zevende minuut net naast gaan. Na een kwartier volgde een tegenslag voor MVV. Bij een botsing moest Mitchel Keulen de kleedkamer opzoeken om een blessure aan zijn hoofd te laten behandelen. Keulen bleef achter met vijf hechtingen en flinke hoofdpijn. De 20-jarige Lars Schenk verving hem en maakte zijn eerste minuten in de Maastrichtse hoofmacht.

Matteo Waem ontsnapt

MVV was nog een keer dicht bij een doelpunt na een vrije trap van Sven Blummel. Eerst kreeg Kai Bösing de kans, maar hij raakte de bal niet vol. De geblokte bal werd door Tim Zeegers over geschoten. Daarna ontsnapte Matteo Waem bij een tegenaanval aan een rode kaart. De verdediger trok Eindhoven-aanvaller Brym naar de grond net voor de zestien. Waem kreeg slechts geel van arbiter Vos. Tien minuten later maakte Waem opnieuw een overtreding waarvoor hij geel had kunnen krijgen. Ook deze keer ontsnapte hij aan rood (2 x geel) toen de scheidsrechter de kaarten op zak hield.
Met een paar goede reddingen behoedde doelman Romain Matthys zijn ploeg voor een achterstand in de eerste helft en was 0-0 de ruststand.

Spaarzaam

Een spaarzaam kansje was er in de 53e minuut voor Mart Remans, op aangeven van Sven Blummel. Maar het lage schot ging naast. Dat was ook een van de laatste oprispingen van MVV. Daarna was het eenrichtingsverkeer van FC Eindhoven op het MVV-doel.
Dat resulteerde in de 63e minuut in de 1-0. Daar had Eindhoven wel een foutje van Romain Matthys voor nodig, Valentino Vermeulen profiteerde vervolgens optimaal.
De vele vuile meters kostten veel energie. Het eerste slachtoffer was Saul Penders. Hij werd vervangen door Marco Kleinen. Even later bracht Wels zijn volgende wissel, Besfort Arifi kwam voor Leroy Labylle. Ook Arifi maakte zijn competitiedebuut.

Schade beperkt

MVV, met toch weer goede acties van doelman Matthys, hield de schade beperkt. Joey Sleegers raakte voor FC Eindhoven nog de lat. Pogingen van Vermeulen en Sleegers werden door de MVV-goalie gepakt. In de slotfase liet Blummel de kans op de gelijkmaker onbenut. Dat deed ook invaller Marko Kleinen in de blessuretijd. Veel inzet en een redelijke tegenstand konden niet voorkomen dat de Maastrichtse club weer een nederlaag met klein verschil leed.
De ploeg heeft in de 3e periode na vijf wedstrijden, met één treffer voor en zes tegen, nog géén punt. Vrijdag volgt de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.