Bert van Marwijk boekt belangrijke overwinning op Syrië

Bert van Marwijk © Orange Pictures
Bert van Marwijk heeft met de Verenigde Arabische Emiraten een belangrijke zege in de WK-kwalificatie geboekt. Syrië werd met 2-0 verslagen.
Door de overwinning staat Van Marwijk met zijn ploeg steviger op de derde plaats in de kwalificatiegroep.

Canedo

De ervaren oefenmeester uit Meerssen zag dat zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong kwam. Caio Canedo scoorde de openingstreffer van de wedstrijd. Halverwege de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld door Yahya Alghassani.

Iran

Door de overwinning staat de Verenigde Arabische Emiraten nu steviger op de derde plek in de WK-kwalificatiepoule. Een rechtstreeks WK-ticket lijkt er niet meer in te zitten voor Van Marwijk en zijn team. De achterstand op Iran en Zuid-Korea is opgelopen tot respectievelijk 10 en 8 punten met nog drie wedstrijden te gaan. Iran heeft zich zelfs al gekwalificeerd voor het eindtoernooi in Qatar.

Libanon

Van Marwijk moet met zijn ploeg in ieder geval zorgen dat hij derde wordt in de poule, dan blijft hij kans houden op een WK-ticket via de play-offs. In dat opzicht heeft de VAE donderdag een belangrijke slag geslagen. Het gat met Libanon en Irak is vergroot tot vier en vijf punten.
Dinsdag is Iran in Teheran de volgende tegenstander.