Puzzelen voor Klaas Wels na coronabesmettingen en blessures

Klaas Wels © Orange Pictures
Zorgen bij trainer Klaas Wels van MVV Maastricht. Coronabesmettingen en blessures teisteren de selectie van de Maastrichtenaren. Zaterdagavond speelt MVV de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.
Donderdag trainde maar een klein deel van de selectie.

Puzzelen

Een aantal spelers heeft te maken met een coronabesmetting of moet in quarantaine omdat ze in contact zijn geweest met iemand die besmet is. Zo waren bijvoorbeeld Mitchy Ntelo, Orhan Džepar en Thomas van Bommel niet op de training aanwezig. Daar komt nog eens bij dat bijvoorbeeld Nicky Souren afwezig is vanwege een hersenschudding, Marko Kleinen terugkomt van een blessure en Clint Essers kampt met een zware knieblessure. Ermin Cavcic traint nog apart.

Creativiteit

Ondanks de vele afwezigheden ziet Klaas Wels het niet somber in. "Dit is wel even puzzelen en dat vergt wat creativiteit van mij. Maar gelukkig kunnen we nog terugvallen op de jongens die wel hier op het veld staan."

Testen

Het is nog onduidelijk of sommige spelers die nu in quarantaine zitten, zaterdag er wel bij kunnen zijn. "We worden donderdagmiddag, zoals het protocol van de KNVB voorschrijft, met z'n allen getest. Dat is elke week spannend. We doen er als club alles aan om corona buiten de deur te houden. Zaterdag kunnen we pas echt de balans opmaken wie er wel bij kan zijn en wie niet." De coronagevallen en blessures komen op een slecht moment want MVV heeft al acht competitiewedstrijden niet meer gewonnen.

Paris Saint-Germain

De 20-jarige aanvaller Alexandre Fressange was wel aanwezig op de training. De Fransman is op proef bij MVV en maakt een goede indruk op Wels. "We gaan na deze week evalueren en bekijken wat de mogelijkheden zijn." Fressange kwam dit seizoen uit voor Paris Saint-Germain onder de 21 jaar.