Roda JC verliest besloten oefenduel van Willem II

Jimmy Vijgen tijdens het bekerduel met Go Ahead Eagles (15 december 2021) © Orange Pictures
Roda JC Kerkrade heeft woensdagmiddag een besloten oefenduel tegen Willem II verloren. In het Koning Willem II Stadion werd het 3-2 voor de Tilburgers.
Trainer Jurgen Streppel gaf 19 spelers de kans op minuten in het oefenduel tegen de club waar hij tussen 2011 en 2016 trainer was.

Hornkamp

Roda JC begon goed aan de wedstrijd in Tilburg en creëerde de eerste kans van de wedstrijd via Patrick Pflücke. Toch was het Willem II dat op voorsprong kwam via Jizz Hornkamp, een nieuwe speler bij Willem II. Hornkamp werd bediend door Max Svensson nadat Roda-doelman Loek Hamers de bal verspeelde. Even later was het opnieuw Hornkamp die de Roda-goalie verschalkte. Hornkamp lepelde de bal op prachtige wijze over Hamers.

Elftal

Waar Willem II het hele elftal wisselde na rust, bracht Streppel slechts vier andere namen binnen de lijnen. Ook in de tweede helft kreeg Roda JC de eerste kans. Een schot van invaller Jimmy Vijgen ging echter naast. Na een uur spelen vergrootte Willem II de voorsprong naar 3-0 door een doelpunt van Argyris Kampetsis.

Vijgen

Toch gaf Roda JC niet op en wist het terug te keren in de wedstrijd. Invaller Dailon Livramento zorgde in de 73e minuut met zijn eerste balcontact voor de 3-1 op aangeven van Vijgen. Roda JC kreeg daarna meerdere kansen en dat resulteerde in de 82ste minuut in de 3-2 via Vijgen, die de bal in de verre hoek schoot, tevens de eindstand.

Interland

Roda JC komt komend weekend niet in actie in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Kerkrade heeft voor het seizoen aangegeven niet tijdens interlandperiodes te willen spelen. Op 4 februari spelen de Kerkradenaren de volgende competitiewedstrijd tegen NAC in Breda.