Handballers bereiken hoofdronde EK na zege op Portugal

Kay Smits © Orange Pictures
De Nederlandse handballers hebben zich geplaatst voor de hoofdronde van het Europees kampioenschap, dat wordt gehouden in Hongarije en Slowakije.
De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson won in Boedapest de derde en laatste groepswedstrijd van Portugal met 32-31.

Kay Smits

Door die nipte zege eindigde Oranje met 4 punten als tweede in de poule achter IJsland en mag het de eindronde vervolgen. Topschutter Kay Smits maakte in de laatste seconden van de wedstrijd de winnende goal. Spelmaker Luc Steins werd na afloop uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd.

Hoofdronde is primeur

Oranje doet pas voor de tweede keer mee aan het EK. Twee jaar geleden kwam het team bij zijn debuut niet verder dan de groepsfase en was de zege op Letland het belangrijkste wapenfeit. Op dit EK zijn er al twee overwinningen geboekt en is dus voor het eerst de hoofdronde bereikt.

Limburgse enclave

Behalve Kay Smits en Luc Steins maken ook diens broer Ivo Steins, Jasper Adams, Ivar Stavast en Alec Smit, allen uit Limburg, deel uit van de selectie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!