Verstappen crasht in virtuele 24 uur van Le Mans en valt uit

Wereldkampioen Max Verstappen met vader Jos © Red Bull Content Pool
Max Verstappen is na ongeveer zeven uur racen uitgevallen in de virtuele 24 uur van Le Mans. Hij leidde op dat moment de race.
De wereldkampioen in de Formule 1 crashte en daarbij liep zijn auto van Team Redline zoveel schade op dat verder racen niet mogelijk was.

Levensechte beelden

De Limburger, een fervent simracer, vormde een team met Maximilian Benecke, Atze Kerkhof en Felix Rosenqvist. Om beurten namen ze het stuur over in de virtuele race, die live was te volgen op internet en waarbij de beelden nauwelijks onderdeden voor de werkelijkheid.

Muur

Het team van Verstappen startte als tweede in de race op het Circuit de la Sarthe, maar nam vrijwel direct de leiding. De voorsprong bedroeg een minuut toen het mis ging voor de Limburger. Hij nam een bocht niet helemaal correct en ramde zijn auto in de muur. Ook in het virtuele racen betekent dat einde wedstrijd.
"Langeafstandsracen kan soms wreed zijn", twitterde Team Redline kort na het uitvallen van Verstappen en co. "Desondanks heeft iedereen in het team een ongelooflijke inspanning geleverd en de snelheid van onze auto was niets minder dan spectaculair."