Komst vleugelaanvaller topprioriteit bij Roda JC

Bryan Limbombe © Orange Pictures
Roda JC is nog niet uitgewinkeld in deze transferperiode. Het is de bedoeling dat in ieder geval nog een aanvaller aan de selectie van coach Jurgen Streppel wordt toegevoegd.
"De prioriteit ligt in de voorhoede, bij een jongen die op de vleugelposities kan spelen", bevestigt Streppel, die bij de Kerkraadse club tevens als technisch directeur fungeert.

Vertrek Cijntje

Roda werkt het hele seizoen al met een van de krapste selecties van de competitie. Het liet daarnaast de van Heracles gehuurde vleugelaanvaller Jeremy Cijntje deze week terugkeren naar zijn eigenlijke werkgever. Cijntje vervulde bij Roda weliswaar een bijrol, maar na zijn vertrek heeft Roda geen klassieke buitenspelers meer achter de hand mocht er iets met de basiskrachten Patrick Pflücke en Bryan Limbombe gebeuren.

Irritant

Streppel beschikt nu als alternatieven alleen over Jimmy Vijgen en Jamie Yayi Mpie, die beiden op amateurbasis voor Roda uitkomen. In de met 0-4 gewonnen uitwedstrijden bij Almere City maakte Yayi Mpie, die Roda deze winter overnam van Sampdoria, zijn debuut. "Er zit wel wat in die jongen", zo zei de coach na de wedstrijd. "Hij kan een balletje vasthouden en irritant zijn voor verdedigers." Streppel ziet Yayi Mpie echter vooral als een versterking voor de spitspositie.

Kwaliteit

Maar het aanvallersgilde moet volgens de trainer nog wel uitgebreid worden. Al beseft Streppel dat dat, gezien de wensen van de technische staf, een aardige opgave zal worden. "We willen jongens die écht bij ons passen: ze moeten hard willen werken, ze moeten mee willen met wat wij van plan zijn. En als je kwaliteit wil hebben, met een portemonnee die niet zo dik is, dan is dat lastig."

Andere positie

De huidige nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie presenteert mogelijk ook nog op een andere positie een versterking vóór de deadline van 31 januari. "Of dat lukt, is nu moeilijk te zeggen", aldus Streppel, die niet wil aangeven naar welke positie hij kijkt. Het is aannemelijk dat het gaat om een controlerende middenvelder of een linkervleugelverdediger.