Bakayoko velt VVV-Venlo met vier treffers

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures
VVV heeft in eigen huis van Jong PSV verloren. De tweede competitiewedstrijd na de winterstop eindigde in een 1-4 nederlaag.
Aanvoerder Brian Koglin bracht de Venlose ploeg na 25 minuten op voorsprong. Johan Bakayoko scoorde tien minuten later de gelijkmaker. De 18-jarige Belgische aanvaller velde VVV na rust met een hattrick.

Basis

VVV-trainer Jos Luhukay stuurde dezelfde elf spelers het veld op als in de gewonnen wedstrijd bij De Graafschap (1-2). De van FC Utrecht gehuurde Nick Venema speelde net als afgelopen zondag toen de spits de winnende goal scoorde. Tegen Jong PSV bleef hij vrijwel onzichtbaar.
De van een blessure teruggekeerde Sven Braken en Yahcuroo Roemer begonnen op de bank.

Venlose voorsprong

De eerste mogelijkheid was voor de gasten. Daarna schoot Wassim Essanoussi twee keer op het Eindhovens doel, maar beide pogingen waren een prooi voor doelman Maxime Delanghe.
In de 25e minuut werd de score geopend door verdediger Brian Koglin. De verdediger maakte meters met de bal aan de voet en rondde zo'n 25 meter doeltreffend af met een laag schot in de hoek (1-0).
Gelijkmaker
Daarna liet VVV de mogelijkheid onbenut om de voorsprong te vergroten. Tien minuten na de 1-0 viel de gelijkmaker. De man in vorm bij de Eindhovense talenten, Bakayoko, scoorde in de 35e minuut. Dat was ook de ruststand.
VVV liet zich in aanvallend opzicht te weinig zien en de gelijke stand was dan ook niet onterecht.

Achterstand

Eén wissel in de Venlose ploeg aan het begin van de tweede helft: Essanoussi werd vervangen door Levi Smans. Jong PSV kreeg in de 51e minuut een strafschop en VVV kwam op achterstand. De penalty werd benut door Johan Bakayoko, die zijn tweede van de avond scoorde. (52', 1-2).

Fout afgestraft

Luhakay bracht zijn tweede wissel: Carl Johansson kwam voor Aaron Bastiaans. Dat bracht geen kentering, hoewel een goede kopbal van Stan van Dijck volgde na een vrije trap van Simon Janssen. Doelman Delanghe moest gestrekt naar de hoek. Zijn 'collega' aan de andere kant handelde minder kordaat. Delano Van Crooij ging in de fout bij een terugspeelbal en die kans liet Bakayoko niet onbenut: 1-3 in de 68e minuut.
Spits Sven Braken kwam nog voor Joeri Schroijen. Veel veranderde dat niet aan het spel, maar wel aan de stand. Niet voor VVV, wel voor de talenten van PSV. Bakayoko scoorde in de 84e minuut en weer moesten de Venlonaren hun meerdere erkennen in een 'Jong' ploeg.