Jos Luhukay blijft nog een jaar bij VVV-Venlo

Jos Luhukay verlengt contract bij VVV-Venlo © Orange Pictures
Jos Luhukay staat ook volgend seizoen als trainer voor de groep bij VVV-Venlo. Hij heeft zijn contract in De Koel met één jaar verlengd.
De 58-jarige trainer geniet het volledige vertrouwen van de clubleiding, en staat dus ook in het seizoen 2022-2023 voor de spelersgroep van VVV.

Toekomst

Met de contractverlenging zet de clubleiding het vertrouwen extra kracht bij. Jos Luhukay is daar blij mee en blijft onverminderd ambitieus. "We zijn sinds dit seizoen met elkaar aan het bouwen aan een nieuw team en daar ga ik graag mee door. Ik ben ontzettend gemotiveerd om met iedereen binnen de club toe te werken naar onze doelen", aldus de ervaren oefenmeester.

Ambitie

Algemeen directeur Marco Bogers laat op de website van de club weten dat hiermee een belangrijke stap wordt gezet: "Samen werken we in stappen toe naar het doel om terug te keren naar de Eredivisie. Jos is een trainer met enorm veel ervaring en bagage, wat nodig is om de noodzakelijke stappen te zetten. De samenwerking met Jos is uitstekend en we kunnen zijn motivatie, ambitie en drive om iets moois neer te zetten alleen maar koesteren."

Duidelijkheid

Vlak voor de winterstop kwam kritiek van een deel van de spelersgroep naar buiten dat Luhukay te hard zou trainen. Daarop ondernam de clubleiding actie door met alle spelers en stafleden het gesprek aan te gaan. De boodschap was toen al duidelijk: 'wie niet mee wilt, zoekt zijn heil maar ergens anders. De trainer blijft in Venlo'.

Venlonaar

In maart 2021 werd Luhukay aangesteld als opvolger van Hans de Koning om VVV in de Eredivisie te houden. Dat lukte niet. Nu moet Luhukay bij de club verder bouwen aan een nieuw team vol eigen jeugdspelers dat op termijn voor promotie naar de Eredivisie moet zorgen.

Herstart

De eerste wedstrijd na de winterstop, uit tegen De Graafschap, eindigde in een 2-1 overwinning. Vrijdagavond moet VVV een vervolg geven aan die goede start in de thuiswedstrijd met Jong PSV.