MVV-coach Wels: 'Moeten tegenstanders eerder terugdringen'

MVV-verdediger Matteo Waem. © Orange Pictures
De serie nederlagen knaagt bij de MVV-selectie, maar het zelfvertrouwen van de spelersgroep is volgens coach Klaas Wels niet aangetast. "We balen, maar we willen vooral allemaal winnen."
Vrijdag hopen de Maastrichtenaren het tij te keren in Velsen-Zuid, waar MVV om 20:00 uur aantreedt tegen Telstar.

Veerkracht

De Witte Leeuwen zijn met 20 punten de nummer zeventien in de Keuken Kampioen Divisie, MVV heeft drie punten meer en staat daarmee dertiende. Maar de ploeg van Wels verloor haar laatste drie competitieduels. De meest recente verliespartij was de 1-0 derbynederlaag afgelopen vrijdag bij Roda JC. "We hebben Roda de eerste helft onvoldoende pijn gedaan, maar in de tweede helft wel veerkracht getoond", vindt Wels.

Terugdringen

De oefenmeester ziet dat patroon in alle drie de duels terugkomen. "We speelden tegen Excelsior, FC Emmen en Roda JC, stuk voor stuk topploegen in deze competitie", zegt Wels. "In alle gevallen zijn die goede tegenstanders in het laatste halfuur teruggedrongen. We hebben het deze week met de spelers erover gehad dat dat ook eerder in de wedstrijd moet gaan gebeuren." Verklaring volgens Wels is een combinatie van lef, durf, initiatief en afstemming bij zijn spelers.

Ntelo

Eerder dit seizoen boekte MVV ten koste van Telstar de meest ruime zege van het seizoen: het werd in de Geusselt 3-0 door goals van Mart Remans (twee) en Sven Blummel. De andere aanvaller, Mitchy Ntelo, begon de afgelopen twee duels op de bank na maandenlang basisspeler te zijn geweest. "Dat hebben we uit voorzorg gedaan", licht Wels toe. "Hij is nog jong en heeft niet eerder zoveel duels in een seizoen gespeeld. Op basis van zijn waarde vonden we het verstandig hem rust te geven. Soms moet je spelers tegen zichzelf in bescherming nemen."

Kastrati

Met Arian Kastrati, die sinds deze week gehuurd wordt van Fortuna Sittard, heeft het team nog een aanvallende optie erbij gekregen. "Hij is inzetbaar, maakt een prima indruk en is een type dat we nog niet in onze selectie hadden", zegt de coach over de balvaste en fysiek sterke spits. Het is echter niet aannemelijk dat hij direct al veel minuten gaat spelen. "We moeten voorzichtig met hem zijn, hij heeft op 7 december voor het laatst een wedstrijd gespeeld", aldus Wels.

Blessures

Bij MVV ontbreken vrijdag vijf spelers: Lucas Kalala, Mehdi Lazaar, Ermin Cavcic, Marko Kleinen en Tim Zeegers zijn door blessureleed afwezig.

Live

De wedstrijd tussen Telstar en MVV Maastricht begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.