Thewessen haalt ondanks megaklap finish Dakar

André Thewessen bezig aan zijn laatste etappe in de Dakar 2022 © Rallymaniacs
André Thewessen en zijn navigator Stijn Bastings hebben ondanks een megaklap in de voorlaatste etappe de finish van de woestijnrally bereikt.
De debutant in de Dakar beëindigt de zwaarste woestijnrally ter wereld in het algemeen klassement op een 35ste plaats in zijn klasse. Thewessen reed in de SSV-klasse. Hierin rijden lichte tweewielaangedreven buggy's.

Vijf keer over de kop

De rallyrijder uit Schimmert sloeg in de voorlaatste rit, nadat hij op topsnelheid door een andere deelnemer werd aangereden, met zijn bolide vijf keer over de kop. Na urenlange reparaties aan zijn rallybuggy kon hij zijn weg vervolgen.

Acht minuten voor uitsluiting

Door de klap werkte zijn GPS-signaal niet meer en kon de organisatie Thewessen niet meer op afstand volgen. Er werd gevreesd dat een zoekactie gestart moest worden om de mogelijk gestrande equipe te vinden. Acht minuten voor het verstrijken van de tijdslimiet verschenen er twee kleine lampjes in de woestijn. Thewessen en Bastings wisten met hun gehavende bolide het bivak maar net te halen.

Anderhalf uur slaap

Thewessen en zijn team zijn de hele nacht bezig geweest om de zwaar gehavende auto te herstellen. Hij heeft slechts anderhalf uur geslapen voordat hij weer aan de start van de laatste etappe verscheen.

Doelstelling geslaagd

Deze laatste rit leverde niet al te veel problemen op waardoor hij zijn doelstelling voor deze Dakar heeft gehaald. Thewessen had het uitrijden van de rally vooraf als voornemen gesteld.