Alcott zit rolstoeltennisser Schröder dwars in Melbourne

Sam Schröder in actie. © Orange Pictures
Rolstoeltennisser Sam Schröder heeft bij zijn eerste toernooi in 2022 nét geen eindzege weten te boeken.
Op de Victorian Wheelchair Open, het eerste voorbereidingstoernooi voor Schröder richting de Australian Open, verloor de quadspeler uit Geleen zowel de single- als de dubbelfinale.

Dubbelspel

Dylan Alcott bleek niet voor het eerst de plaaggeest voor Schröder. Alcott en diens landgenoot Heath Davidson bleken in de eindstrijd van het dubbelspel dinsdag een fractie te sterk voor Schröder en dubbelpartner Niels Vink. Schröder en Vink wonnen set één weliswaar met 7-6, maar de Australiërs trokken de tweede set met 6-1 naar zich toe en ook in de match tiebreak trokken zij aan het langste eind: 10-4.

Weer zilver

Schröder hoefde niet lang te wachten op zijn kans op revanche, want woensdag stuitte hij in de finale van het enkelspel opnieuw op Alcott. De Australische nummer één op de wereldranglijst maakte korte metten met Schröder door de eerste set met 6-1 te winnen en de tweede set met 6-4 in zijn voordeel te beslechten, waardoor de Limburger zich opnieuw tevreden moest stellen met het zilver.

Australian Open

De rolstoeltennisser uit Geleen bereidt zich voor op het eerste grandslamtoernooi van het jaar: de Australian Open. De afgelopen weken bestonden voor Schröder alleen uit trainingen, nu speelt hij weer wedstrijden op topniveau om in de juiste vorm op de Australian Open te verschijnen. Op 15 januari is het Melbourne Wheelchair Open de laatste test, gevolgd door de start van het grandslamtoernooi op 23 januari. Vorig jaar verloor Schröder daar de finale van Alcott.
💬 WhatsApp ons!
Tip voor de redactie? Stuur je bericht via WhatsApp of naar redactie@1limburg.nl. Ook voor het doorgeven van fouten in onze berichten.