Jumbo-Visma breekt trainingskamp af na positieve coronatest

Mike Teunissen © Bram Berkien / Team Jumbo-Visma
Wielerploeg Jumbo-Visma heeft het trainingskamp in het Spaanse Alicante afgebroken na een positieve coronatest.
Dinsdag begon het trainingskamp van de ploeg van Tom Dumoulin en Mike Teunissen. Die dag is ook de teampresentatie gehouden.

Bubbel

Jumbo-Visma laat weten dagelijks alle mensen in de bubbel van het team te testen. Iets wat dinsdag, op de eerste dag, ook is gebeurd. Uit die testen blijkt dat een persoon, van wie de naam vanwege privacyredenen niet bekend is gemaakt, positief heeft getest op het coronavirus. De reden om het trainingskamp na één dag al af te breken. Mensen die langere tijd dicht in de buurt van de besmette persoon zijn geweest worden in quarantaine geplaatst. De overige renners en stafleden gaan naar huis of trainen individueel verder in Spanje. Volgens de wielerploeg is het aantal nauwe contacten beperkt.

Training

Jumbo-Visma zou deze week op hoogte trainen rondom de Spaanse badplaats. De eerste training was dinsdagochtend. Aansluitend maakte Jumbo-Visma de plannen bekend voor 2022. Tom Dumoulin was daar niet bij. De Maastrichtenaar had last van zijn boosterpik en was in contact geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus. Mike Teunissen uit Ysselsteyn was wel aanwezig op het trainingskamp. Of hij in quarantaine moet is niet bekend.

Doemscenario

Trainer Mathieu Heijboer laat weten dat er rekening is gehouden met het scenario dat iemand positief zou testen. Desondanks is hij teleurgesteld. "Het is een doemscenario wat is uitgekomen." Technisch directeur Merijn Zeeman zegt dat de gezondheid van de renners en staf het belangrijkst is. "Het is weer eens bevestigd dat het in deze tijden een enorme uitdaging is om dit soort activiteiten te organiseren."