Plum: 'Verrips zal als eerste keeper naar Fortuna komen'

Rick Plum © Foto : L1/ Jean-Pierre Geusens
Oud-voetballer Rick Plum denkt dat Michael Verrips als eerste keeper naar Fortuna Sittard zal worden gehaald.
De Sittardse club is maandagavond tot een akkoord gekomen met Verrips, die wordt gehaald van Sheffield United.

Sheffield United

Fortuna en Sheffield United zijn het eens over een overeenkomst van Michael Verrips. De doelman keepte in het seizoen 2017-2018 één seizoen bij MVV Maastricht. Via KV Mechelen kwam hij terecht bij Sheffield United, een ploeg op het tweede niveau in Engeland. "Ik denk dat hij zal worden gehaald als eerste keeper", zegt Plum. "Yanick van Osch heeft vorig jaar een superjaar gehad en heeft een steentje bijgedragen aan de handhaving van Fortuna, maar ik denk dat hij ook weet hoe laat het is. Naar buiten zullen ze dat niet zeggen, maar er zal wel keuze worden gemaakt."

Tegendoelpunten

Fortuna kreeg in de eerste seizoenshelft de meeste tegendoelpunten in de Eredivisie. Maar liefst 46 keer moest Van Osch, die afgelopen zaterdag in de oefenwedstrijd tegen FC Schalke 04 een penalty stopte, de bal uit het net vissen. "Fortuna heeft afgelopen zaterdag geoefend in een 5-3-2 systeem. Dat is goed bevallen, misschien dat ze daardoor meer verdedigende zekerheid gaan inbouwen. Laat Fortuna zich vooral handhaven en hopen dat een of twee andere Limburgse clubs promotie kunnen afdwingen."

Venema

Een van die clubs zou VVV-Venlo kunnen zijn. De Venlonaren kenden zondag een goed begin van 2022 door De Graafschap te verslaan in Doetinchem. Matchwinnaar was nieuwkomer Nick Venema. "Het is een jongen die op intuïtie speelt, dus moeilijk te verdedigen. Ik ben benieuwd of hij samen met Sven Braken gaat spelen. Venema scoort in ieder geval makkelijk en wil altijd hard werken", aldus Plum.