Piloot Richard Jensen droomt van plekje in Fins elftal

Richard Jensen © Orange Pictures
Hij is de aanvoerder van Roda JC Kerkrade, maar Richard Jensen droomt van meer. De Fin wil namelijk een plekje veroveren in het voetbalelftal van zijn land en graag piloot worden.
Het contract van Jensen in Kerkrade loopt komende zomer af. Of hij blijft is niet bekend.

Derby

Jensen en Roda JC hadden zich geen betere start van het nieuwe jaar kunnen voorstellen. De Kerkraadse ploeg begon het jaar met een overwinning tegen rivaal MVV Maastricht (1-0). "Na de eerste helft hadden we een prima gevoel, we hadden de wedstrijd onder controle. We hadden voor rust gehoopt op een doelpunt, maar dan moet je rustig blijven. Uiteindelijk werd het in de tweede helft beloond, maar we hebben genoeg kansen gehad om meer te scoren", zegt de voetballer in het L1-programma AvondGasten Sport.

Contractverlenging

De 25-jarige voetballer kwam in 2012 naar Nederland, nadat hij werd ontdekt door FC Twente. In 2018 belandde hij bij Roda JC en sinds dit seizoen is hij is aanvoerder bij de Kerkradenaren. Ondanks dat zijn contract over een paar maanden afloopt, is hij nog niet bezig met de toekomst. "Ik leef van wedstrijd naar wedstrijd en zie daarna wel wat er gaat gebeuren." Jensen sluit het niet uit dat hij bij Roda JC blijft. "Wie weet komt Roda nog en komen we tot een deal. Maar die gesprekken doen de zaakwaarnemers voor mij."

Finland

Naast het clubvoetbal hoopt Jensen ook een plekje in het nationale elftal van zijn land te veroveren. Roda-trainer Jurgen Streppel denk dat Jensen kans maakt op een plek in het Finse elftal. Daar zou hij dan gaan spelen met zijn broer, Frederik Jensen, die bij FC Augsburg voetbalt en afgelopen zomer op het EK uitkwam. "Ik hoop het. Ik doe er mijn uiterste best voor om te bewijzen dat ik een kans moet krijgen bij het Finse elftal. Ik denk dat ik er steeds dichterbij kom", zegt Jensen wiens voorkeur in het centrale hart van de verdediging ligt.

Piloot

Ondanks dat hij nog flink wat jaren door kan als voetballer is Jensen al bezig met de toekomst. Hij wil graag piloot worden en is al flink bezig om die droom te vervullen. "Ik mag al kleine vliegtuigjes besturen. Ik wil na mijn voetbalcarrière zo snel mogelijk de overstap maken." Jensen wilde straaljagerpiloot worden, maar hij was te oud om die functie te vervullen. "Maar die obsessie en passie heb ik nog steeds." Toch zal het nog wel even duren voordat de Fin vakantiegangers naar warme oorden mag vliegen. "Ik kan het combineren met mijn voetbalcarrière, maar het is lastig om mijn commerciële brevet tijdens mijn actieve loopbaan te behalen. Het is mijn droom om mijn eigen voetbalteam naar een trainingskamp te mogen vliegen."