Fortuna oefent in aanloop naar hervatting tegen Schalke 04

Fortuna-spelers vieren een treffer in eigen stadion. © Niels van Renen
Fortuna Sittard gaat in een oefenwedstrijd de degens kruisen met de Duitse gevallen grootmacht Schalke 04.
Aanstaande zaterdag 8 januari speelt Fortuna om 13:00 uur driemaal 45 minuten tegen de Königsblauen, op het trainingscomplex van Schalke in Gelsenkirchen. De wedstrijd is een generale repetitie voor de hervatting van het Eredivisie-seizoen een week later.

Geen trainingskamp

Fortuna zou aanvankelijk een trainingskamp beleggen in Turkije, maar blies dat plan een tijdje geleden, onder meer vanwege de coronasituatie, af. Met Schalke hebben de Sittardenaren nu een grote naam als tegenstander weten te strikken, een week voor voordat de competitie hervat wordt.

Gedegradeerd

Schalke, dat in de prijzenkast onder meer een UEFA Cup en meerdere DFB Pokals heeft staan, degradeerde in de zomer van 2021 naar de 2. Bundesliga. Daar staat het team na achttien speelrondes op de vierde plaats, met evenveel punten als nummer drie Hamburger SV. De club, die ook in Limburg een behoorlijke aanhang heeft, hoopt zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau.

Handhaven

Fortuna hoopt zich op haar beurt te handhaven in de Eredivisie. Na achttien wedstrijden bivakkeert de formatie van coach Sjors Ultee op de zeventiende plaats, met een achterstand van drie punten ten opzichte van een 'veilige' stek. De geel-groenen spelen op zondag 16 januari hun eerstvolgende competitieduel, in eigen stadion, tegen AZ.