Perez kijkt vol bewondering naar Verstappen

Het duel tussen Pérez en Hamilton, met de naderende Verstappen op de achtergrond. © Red Bull Content Pool
Formule 1-coureur Sergio Pérez heeft in zijn eerste seizoen bij Red Bull vol bewondering gekeken naar teamgenoot Max Verstappen. "Max heeft er een legendarisch seizoen van gemaakt."
Dat zegt 31-jarige Mexicaan tegen vakmagazine Autosport. Hij reed vooral in de schaduw van Verstappen, al won Pérez de Grote Prijs van Azerbeidzjan nadat zijn Nederlandse teamgenoot in leidende positie een klapband had gekregen. Pérez onderscheidde zich ook in de slotrace van het seizoen in Abu Dhabi, door Hamilton een tijdje op te houden waardoor Verstappen weer aansluiting vond bij zijn rivaal. Het leverde hem toen lovende woorden van de Nederlander op. "Checo is een legende. Zonder hem was ik waarschijnlijk geen wereldkampioen geworden", aldus Verstappen.

Intens seizoen

Pérez reed in zijn eerste jaar bij Red Bull 190 punten bij elkaar, waarmee hij als vierde eindigde in het WK-klassement. Verstappen pakte de wereldtitel met 395,5 punten. Red Bull moest de wereldtitel bij de constructeurs wel aan Mercedes laten. "Het was een heel intens seizoen", aldus Pérez. "Als je bij Red Bull zit, staat de druk er vol op. Iedereen kijkt naar je. Het was niet makkelijk, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik een hoger niveau heb bereikt. Met Max als teamgenoot word je naar een nieuw level gepusht. Max is een heel complete coureur, ervaren ook. Hij is één met de auto. Hij is heel goed in de kwalificaties en de races."

Gevleid

De Mexicaan zegt gevleid te zijn door de woorden van Verstappen in Abu Dhabi. "Dat deed echt iets met me. Max is vanaf dag één een geweldige teamgenoot. En ik zat in de positie dat ik mijn teamgenoot kon helpen."