Schuurs en Ajax troeven Linssens Feyenoord af in Klassieker

Afbeelding ter illustratie © ANP
In een Klassieker waarin zowel Feyenoord als Ajax slechts één schot op doel loste, trokken de Amsterdammers zondagmiddag aan het langste eind: 0-2.
Perr Schuurs uit Nieuwstadt speelde de volledige wedstrijd in het hart van de verdediging van Ajax.

Linssen

Het was voor Schuurs de eerste keer dat hij als basisspeler mocht opdraven in een duel tussen Ajax en Feyenoord. Bij de Rotterdammers stond Bryan Linssen aan de aftrap. Een doelpunt leek er geen moment in te zitten voor de Eredivisie-topscorer uit Neeritter, die wel een gele kaart pakte en na 69 minuten werd gewisseld.

Rommelig duel

De nummers twee en drie van de Eredivisie haalden geen hoog niveau in het 198ste onderlinge duel in de geschiedenis. Ajax kwam in een rommelig duel op slag van rust op voorsprong uit een knullig eigen doelpunt van Feyenoord-verdediger Marcos Senesi. In de tweede helft voerde Feyenoord weliswaar de druk op, maar de bezoekers hielden betrekkelijk eenvoudig stand en beslisten het duel zo'n tien minuten voor tijd, toen Dusan Tadic een strafschop verzilverde: 0-2.

Kop

Ajax staat met 39 punten uit zeventien duels. op plek twee in de Eredivisie. Feyenoord bivakkeert met 36 punten uit zeventien duels op de derde plaats. PSV is, na de 4-1 overwinning op RKC Waalwijk, koploper met 40 punten.

Ajax-Fortuna

Fortuna Sittard speelt aanstaande woensdag tegen Ajax. Het is voor de formatie van coach Sjors Ultee de laatste wedstrijd voor de winterstop. Die wedstrijd in de Johan Cruijff Arena begint woensdag om 21:00 uur en is dan live te volgen via L1 Radio.