Pitlane: 'Verstappen is hele jaar superoffensief geweest'

Afbeelding ter illustratie © Danique Daemen (L1)
De ontknoping van het Formule 1 seizoen van 2021 zal niet snel vergeten worden. Max Verstappen kaapte bij het sluiten van de markt de wereldtitel voor de neus van Lewis Hamilton weg.
Pitlane blikt in de laatste show van het seizoen terug op de (ontknoping van) de titelstrijd, waarin Verstappen met de bokaal aan de haal ging. "De Mercedes in de handen van Hamilton was ook in de laatste weken nog dominant, maar Verstappen en Red Bull zijn in alle keuzes superoffensief geweest", zegt L1's Formule 1-analist Xavier Maassen. "Uiteindelijk hadden ze nog geluk met de safetycar, maar dat maakt niet uit. Hij is wereldkampioen."

Zandvoort en Monaco

In deze aflevering komen naast Maassen ook oud-coureur Robert Doornbos én de Formule 1-verslaggever van De Telegraaf, Erik van Haren, aan het woord. Ze vertellen over hun blik op het memorabele seizoen. Ook wordt er teruggeblikt op enkele hoogtepunten, zoals de terugkeer van de F1 op Zandvoort en Verstappen's eerste zege in Monaco.

Mercedes schittert in afwezigheid

Donderdagavond neemt Verstappen in Parijs op het gala van autosportfederatie FIA de beker, die bij de wereldtitel hoort, in ontvangst. Bij die feestelijke afsluiting van het seizoen ontbreken Lewis Hamilton en Mercedes-teambaas Toto Wolff. Het tweetal is volgens Wolff 'gedesillusioneerd' over de wijze waarop Hamilton de wereldtitel ontglipte.
"Ik heb geen interesse in een gesprek met FIA-wedstrijdleider Michael Masi", zei Wolff donderdag nog. "Zijn beslissingen in de laatste 4 minuten van de race hebben een verdiende wereldtitel voor Lewis Hamilton verhinderd." Mercedes gaf na de race aan nog in beroep te willen gaan tegen de uitslag, maar besloot dat beroep donderdagochtend toch in te trekken.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. In het programma bespreken sportverslaggever Sem Caelen en coureur Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, worden de circuits geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.