Venloop wordt verplaatst naar mei 2022

Afbeelding ter illustratie © iStock
De Venloop wordt wederom verplaatst. Het hardloopevenement dat voor 23 tot en met 27 maart gepland stond, wordt verschoven naar 11 tot 15 mei 2022.
Dat heeft de organisatie donderdag bekend gemaakt.

Gezondheid

De Venloop heeft dit besloten omdat de vooruitzichten er niet goed uit zien. "Als organisatie hebben we in een eerder stadium al aangegeven dat de Venloop alleen door kan gaan als er geen beperkende maatregelen meer zijn", schrijft directeur Wim Lensen. "Echter ziet het er naar uit dat we eind maart nog niet van alle maatregelen af zijn en testen voor toegang is bij ons evenement geen optie, omdat er geen sprake is van een gesloten evenemententerrein. Daarbij staat de gezondheid van onze deelnemers, publiek en vrijwilligers altijd op de eerste plaats. Vol goede moed zijn we bezig om er in mei weer een spektakel van te maken. Iets waar we met ons allen naar uitkijken."

Begin 2021

Het is niet de eerste keer dat het evenement is verplaatst. De Venloop stond eigenlijk voor begin 2021 gepland, maar werd daarna telkens verplaatst. In juli besloot de organisatie om het evenement naar 2022 te verplaatsen.