Verstappen is niet bezig met mogelijke beroepszaak Mercedes

Afbeelding ter illustratie © Red Bull Content Pool
Max Verstappen houdt zich naar eigen zeggen niet bezig met een mogelijke beroepszaak van Mercedes. De Duitse renstal kondigde na de slotrace van het Formule 1-seizoen in Abu Dhabi aan dat het overweegt in beroep te gaan tegen de beslissingen van de stewards.
"Ik houd me daar niet mee bezig", aldus Verstappen, die donderdagavond in Parijs de bokaal voor de wereldkampioen ontvangt. "Je moet een nederlaag kunnen accepteren, hoeveel pijn het ook doet. Ik denk dat daar wel een verschil in zit tussen de twee teams."

GP van Abu Dhabi

De 24-jarige coureur van Red Bull profiteerde in Abu Dhabi van een safetycarfase in het slot van de race. Verstappen lag zo'n 12 seconden achter op de leidende Lewis Hamilton, maar kon weer aansluiten bij de Mercedes-coureur nadat Nicholas Latifi was gecrasht.
De wedstrijdleiding besloot vijf achterblijvers tussen Hamilton en Verstappen weg te halen, waarna de race vlak voor het ingaan van de laatste ronde weer werd vrijgegeven. In de slotronde slaagde Verstappen er op nieuwe banden in om de Brit te passeren. Het leverde de Red Bull-coureur zijn eerste wereldtitel op.

Onduidelijk

Twee protesten van Mercedes tegen de gang van zaken in het slot van de race werden door de stewards van tafel geveegd. Het team van Hamilton maakte daarna bekend "de intentie" te hebben om in beroep te gaan. Mercedes houdt zich sindsdien stil. Het is nog steeds de vraag of de intentie om in beroep te gaan wordt omgezet in een formeel besluit. Dat moet uiterlijk deze donderdag gebeuren.

Huldiging

"Zoiets kan afleiden, maar we hebben vooral enorm genoten van de afgelopen dagen. Het is beter om er niet teveel over te praten", zei Verstappen, die woensdag werd gehuldigd op de fabriek van Red Bull in de Engelse stad Milton Keynes. "Het geeft een geweldig gevoel om hier als wereldkampioen terug te komen", aldus de Limburger in een video van zijn team. "Dit was een echte teamprestatie. Zonder al deze mensen op de fabriek had ik dit niet kunnen bereiken. Ik hoop dat we dit nog tien, vijftien jaar samen kunnen doen."
Verstappen benadrukte dat zijn grote doel, wereldkampioen worden in de Formule 1, nu is behaald. "Maar het verandert mijn leven niet. Ik ben nog steeds dezelfde persoon, ik heb dezelfde vrienden en ik woon in hetzelfde appartement."