Geen bekerstunt voor Fortuna bij PSV

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures
Fortuna Sittard kan zich volledig gaan richten op lijfsbehoud in de Eredivisie. In de bekerwedstrijd verloren de Fortunezen met 2-0 van PSV. Beide doelpunten kwamen van Ritsu Doan.
Fortuna trainer Sjors Ultee gaf het na afloop van de belangrijke overwinning op PEC Zwolle al aan dat de Eredivisiewedstrijden belangrijker waren voor Fortuna dan de bekerwedstrijd tegen PSV. Die woorden zette hij kracht bij door zijn basiselftal op maar liefst negen plaatsen te wijzigen.

PSV

Bij de Eindhovenaren waren er ook een aantal wijzigingen, maar de bekerwinst is zeker een doel voor trainer Roger Schmidt. Ondanks het niveauverschil tussen beide selecties kon Fortuna in de eerste helft goed mee met PSV. Hoewel het overwicht voor de thuisploeg was, kwamen de reservespelers van Fortuna niet in al te grote problemen.

Doan

In de 28ste minuut moesten de Sittardenaren toch de openingsgoal incasseren. Japanner Doan dribbelde het strafschopgebied in en mocht heel ver komen. Uiteindelijk schoot hij met links hard binnen, voorbij doelman Yanick van Osch.

Drommel

In de 35ste minuut was er bijna een ongelukkige hoofdrol voor PSV doelman Joël Drommel. De doelman, die wel vaker twijfelachtig is de laatste weken, liet tot tweemaal toe een eenvoudige voorzet van Fortuna los. Hier konden de Sittardenaren bijna van profiteren.
In de 46ste minuut kon Drommel zich wel positief onderscheiden. De grootste kans voor Fortuna kwam tot stand via het hoofd van Bassala Sambou. Zijn kopbal werd kundig over het doel verwerkt door de PSV-doelman.

Wissels

Door de magere voorsprong was PSV trainer Schmidt niet gerust op een gemakkelijke avond. Hij bracht vaste waardes Cody Gakpo en Bruma in de rust erin om de wedstrijd te beslissen. Fortuna-trainer Ultee putte hoop uit de eerste helft en bracht Nigel Lonwijk en Mickaël Tirpan binnen de lijnen, in de hoop om de aansluiting te vinden.

Beslissing

De Fortunezen die de kans kregen van Ultee, deden er alles aan om het PSV zo moeilijk mogelijk te maken. Kansen voor de Sittardenaren waren er nauwelijks, maar met veel strijd konden ze de 2-0 voor PSV lang voorkomen. Pas in de 62ste minuut was opnieuw een individuele bevlieging van Doan doeltreffend. Dit keer legde hij aan vanaf 17 meter en knalde de bal prachtig in de verre hoek.

Geen bekerstunt

In het laatste half uur was het vooral tegenhouden voor Fortuna. Doelman Van Osch liet zich van zijn beste kant zien door een aantal sterke reddingen te verrichten. Dat kan hem weer vertrouwen geven na een aantal moeizame weken.
Aanstaande zaterdag speelt Fortuna thuis tegen FC Utrecht. De woensdag erna spelen ze de laatste wedstrijd vóór de winterstop: uit tegen Ajax.