MVV kansloos uitgeschakeld in KNVB Beker

Rav van den Berg juicht na zijn doelpunt, de MVV-spelers balen © Orange Pictures
MVV Maastricht heeft niet kunnen zorgen voor een stunt in de KNVB Beker. Bij Eredivisionist PEC Zwolle verloren de Maastrichtenaren kansloos met 4-0.
De ploeg van Klaas Wels kreeg amper kansen en incasseerde vier tegendoelpunten.

Onder druk

MVV, dat met Leroy Labylle en Roland Alberg in de basis startte, had het vanaf het begin lastig met de Zwollenaren. PEC, dat afgelopen zaterdag verloor van Fortuna Sittard, creëerde in de openingsminuten al een aantal kansen op rij. Een schot van Slobodan Tedic werd gered door MVV-doelman Romain Matthys en een pegel van Rav den Berg vloog naast.

Lamprou

Na de eerste kansen voor de ploeg van Dick Schreuder leek MVV ook wat beter in de wedstrijd komen. Een hoge bal van Sven Blummel werd losgelaten door PEC-doelman Kostas Lamprou, die tegen Fortuna ook in de fout ging, en een diepe bal kon net worden onderschept door de PEC-goalie. Enkele minuten later was het aan de andere kant raak. Uit een hoekschop belandde de bal voor de voeten van Siemen Voet die de bal eenvoudig kon binnentikken: 1-0.

Hoekschop

Zes minuten later was het opnieuw raak uit een hoekschop. Rav van den Berg torende boven iedereen uit en kon eenvoudig binnenkoppen: 2-0. MVV werd in de minuten daarna overlopen door de Zwollenaren die de wedstrijd vroegtijdig wilden beslissen. Schoten van Luka Azdic en Samir Lagsir konden worden gered door Matthys. Daarna nam PEC iets meer gas terug, maar dat resulteerde niet in kansen voor MVV: 2-0 halverwege.
Sven Blummel lost een schot © PubliciteitVisie

Wissels

Trainer Klaas Wels besloot in te grijpen en bracht Tim Zeegers en Mitchel Keulen voor Rico Zeegers en Leroy Labylle bij het begin van de tweede helft. Het bracht niet een wijziging in het spelbeeld. PEC bleef de betere en zette druk op het Maastrichtse doel. Na een kwartier in de tweede helft leek Tedic de wedstrijd te beslissen, maar hij stond buitenspel. Drie minuten later werd het duel alsnog beslist. Azdic dribbelde het strafschopgebied binnen en schoot hard de 3-0 tegen de touwen.

Pijnlijk

Daardoor was ook het laatste beetje hoop bij MVV verdwenen. PEC bleef mogelijkheden creëren en scoorde in de 71e minuut de 4-0. Een voorzet van Lagsir kon worden binnengetikt door Tedic. PEC voelde dat de buit binnen was en nam daarna gas terug. Daardoor kreeg MVV nog wat kansen in de slotfase. Een boogbal van Blummel belandde in de handen van Lamprou en Mart Remans kreeg dé kans op een eretreffer, maar kon de bal één op één niet langs doelman Lamprou krijgen. Blummel kreeg even later nog een kans, maar Lamprou wilde graag de nul houden en bracht redding. Het was het slotstuk van een pijnlijke avond voor de Maastrichtenaren.
Vrijdag speelt MVV de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Dan komt FC Emmen op bezoek in De Geusselt.