Geen enorme wisseltruc Roda-coach Streppel in bekerduel

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures
Roda JC scoorde vorig seizoen geen enkel doelpunt in de twee confrontaties met Go Ahead Eagles. Nu hopen de Kerkradenaren zich ten koste van diezelfde tegenstander te plaatsen voor de achtste finales van de KNVB Beker.
Dat moet woensdagavond gaan gebeuren in de Deventer Adelaarshorst. Een uitduel dus voor Roda, maar een verkapt thuisduel voor Roda-coach Jurgen Streppel.

Deventer

De trainer integreerde door zijn voetbalcarrière weliswaar in Helmond, maar groeide op onder de rook van Deventer. "Ik ben geboren in Twello, ja", vertelt Streppel. "En dat ligt min of meer tegen Deventer aan. Dan heb je al snel iets met Go Ahead. Ik vind het een mooie club met een prachtig stadion, zeker als het vol zit." Dat is woensdagavond gezien de coronamaatregelen niet het geval.

Gesloten defensie

Dat lijkt geen nadeel voor Roda, dat ook graag buitenshuis haar eigen spelletje speelt. Waar dat vaak attractieve duels met veel goals oplevert, houdt het in de Eredivisie uitkomende Go Ahead het doorgaans soberder. "Ze spelen met een gesloten defensie, de laatste weken ook met vijf verdedigers", weet Streppel. "Maar ze proberen ook altijd wel de aanval te zoeken. En misschien doen ze het sowieso wel anders in de KNVB Beker, want de competitie is voor hen heel belangrijk."

'Niet zóveel wisselen'

Roda lijkt in ieder geval niet van plan heel veel te gaan wijzigen. In het bekerduel tegen FC Den Bosch stelde Streppel liefst acht bankzitters op, maar dat zal tegen Go Ahead anders zijn. "We gaan niet zóveel wisselen. Maar ik hoop wel dat twee, drie andere jongens woensdag hun kans gaan pakken en mij extra opties gaan bieden. Ik wil vooral, zoals altijd, weer een ploeg zien die sterk aan de bal is én met veel vertrouwen speelt."

Geen Takidine

Jamil Takidine, die in Roda's vorig bekerduel als basisdebutant een aardige indruk maakte, ontbreekt in de wedstrijdselectie. Hij sluit door een blessure na de winterstop weer aan op het trainingsveld. Verder heeft de trainer een 'goed gesprek' gehad met Jeremy Cijntje, die afgelopen vrijdag tot frustratie van Streppel niet op tijd klaarstond om in te vallen. "En daarmee is de kous af", aldus de trainer.

Live

Go Ahead Eagles, tiende in de Eredivisie, en Roda JC, zevende in de Keuken Kampioen Divisie, strijden woensdag vanaf 21:00 uur in de Adelaarshorst om een ticket voor de achtste finales van het bekertoernooi. Het duel is rechtstreeks te volgen via L1 Radio.