Formule 1-auto Jos Verstappen uit 1996 geveild

Afbeelding ter illustratie © Veilingsite BVA-Auctions
Een oude Formule 1-auto van Jos Verstappen uit 1996 wordt geveild. Het gaat enkel om het chassis, dus zonder motor en versnellingsbak. De Limburger reed in de bolide voor het Arrows-team.
Verstappen kende voldoende problemen met de bolide in 1996.

Chassis

Verstappen reed in 1996 met de Footwork FA17. Goede herinneringen zal hij daar niet aan bewaren. Hij viel namelijk in 12 van de 16 races uit. Onder meer de motor en de versnellingsbak zorgen voor problemen. Alleen in Argentinië, Groot-Brittannië, Italië en Japan bereikte hij de finishlijn. De Formule 1-auto van Verstappen wordt nu geveild, niet volledig overigens. Het gaan enkel om het chassis, dus zonder motor en versnellingsbak.
Op de foto's bij de veiling oogt de auto 25 jaar na dato in goede en verzorgde staat. Het huidige bod staat op 7700 euro.

Max

Niet alleen Jos veilt een auto, ook Max verkoopt een auto. Hij verkoopt een gepersonaliseerde auto waarmee hij het hele seizoen van en naar de Formule 1-circuits over de hele wereld reed. De verkoop, die plaatsvindt in samenwerking met een van de sponsoren van Max, start op 23 december. De bolide wordt verkocht voor 33.333 euro. Een bedrag dat niet geheel toevallig is gekozen, het verwijst namelijk naar het nummer van Verstappen in de Formule 1. De verkoop zal plaatsvinden volgens het 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' principe.

Dwarslaesies

De opbrengst van de veiling gaat naar Wings for Life, een non-profitorganisatie die als missie heeft om een remedie te vinden voor ruggenmergletsel en dwarslaesies.