MVV wil PEC Zwolle 'het vuur aan de schenen leggen'

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures
Wil MVV Maastricht zich bij de laatste zestien ploegen in het KNVB Beker-toernooi scharen, dan moet de formatie van coach Klaas Wels dinsdagavond op vreemde bodem afrekenen met eredivisionist PEC Zwolle.
Ondanks het feit dat MVV een niveau lager speelt dan de Zwollenaren, ziet MVV-coach Klaas Wels kansen in Overijssel. "We hebben alles te winnen", beseft de oefenmeester.

Omschakelen

En daar valt wat voor te zeggen, want PEC staat met zes schamele puntjes op de troosteloze laatste plaats in de Eredivisie. Zaterdag verloor de ploeg van Dick Schreuder nog de kelderkraker tegen Fortuna Sittard (0-1). "Het is duidelijk dat het niet lekker draait bij PEC", zegt Wels. "Ik verwacht wel dat zij meer de bal gaan hebben dan wij, maar dat geeft ons ruimte in de omschakeling. We zullen dan ook echt op die momenten met onze aanvallers onze slag moeten staan."

Basis

De coach is niet van plan basisspelers rust te gaan geven in het bekertoernooi. "Ik ga spelen met de mensen waarmee wij de beste kans op een goed resultaat hebben." Wels kan daarbij over dezelfde spelers beschikken als in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Excelsior, afgelopen vrijdag.

Vorm

Uit die wedstrijd tegen Excelsior, een topploeg in de Keuken Kampioen Divisie, put Wels ondanks het resultaat wel het nodige vertrouwen. "We waren heel dichtbij minimaal een punt. Je ziet nog steeds dat ons team een positieve ontwikkeling doormaakt. En Excelsior steekt in een goede vorm, bij PEC Zwolle is dat nu natuurlijk iets anders."

Mindset

Daardoor begint MVV ook met een iets andere mindset aan de krachtmeting dinsdagavond. "We hebben nu alles te winnen. Dat wil niet zeggen dat je naïef moet gaan spelen, je moet PEC niet uitnodigen een goal te maken. We willen Zwolle het vuur aan de schenen leggen."

Live op Facebook

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en MVV Maastricht begint dinsdag om 18:00 uur. L1 verzorgt een rechtstreeks (visual) radioverslag van de wedstrijd op de Facebookpagina van zowel L1 als 1Limburg.