Op Den Camp: 'Ontmoeting Max en Jos was moment van het jaar'

Afbeelding ter illustratie © Red Bull Content Pool
De ontmoeting tussen Jos en Max Verstappen kort na het behalen van de wereldtitel is voor journalist Ivo Op den Camp hét moment van het Formule 1-jaar 2021. Op Den Camp was aanwezig bij de seizoensontknoping in Abu Dhabi.
Op Den Camp volgde voor De Limburger zowel Jos als Max Verstappen in de Formule 1.

Ontmoeting

De ontmoeting tussen Jos en Max Verstappen werd ook vastgelegd door een fotograaf en is sindsdien een veel gedeelde foto (die ook boven dit artikel te zien is). Ook Op Den Camp zag de ontmoeting tussen vader en zoon. "Dat is hét moment. Daar passeert 15 tot 20 jaar opoffering in één minuutje de revue. Je ziet de trots van de vader en de zoon die beseft dat hij veel aan zijn vader heeft te danken." De journalist sprak na afloop met beiden en merkte dat Jos heel erg emotioneel was.

Buitencategorie

Op Den Camp zag al op vroege leeftijd dat Max een potentiële wereldkampioen was. "Ik wist dat het een coureur van de buitencategorie was toen hij in één kartjaar alle titels pakte. In de Formule 3 liet hij ook bijzondere dingen zien. En toen hij in de Formule 1 kwam was het niet de vraag of maar wanneer hij de wereldtitel zou pakken. Het heeft misschien wat langer geduurd dan mensen hebben gedacht, maar dat komt ook door de combinatie van Hamilton en Mercedes.

Kippenvel

Op Den Camp is maandagmiddag teruggekeerd in Nederland en ziet langzaamaan de eerste beelden terug van de race van zondag. "Ik krijg kippenvel van de beelden die ik zie. Het was heel bijzonder om er bij te zijn, net als de eerste grand prix overwinning van Max in 2016 in Spanje. Alleen zag je daar de overwinning aankomen, maar in Abu Dhabi kwam het aan op een rondje van 1,5 minuut.

Mercedes

Naast het voorzichtige nagenieten is er ook nog de actualiteit. Mercedes overweegt namelijk nog in hoger beroep te gaan tegen tegen de wedstrijduitslag. "Ik denk dat het volslagen kansloos is", zegt Op Den Camp daarover.