Dj Admin: 'Ik heb maar gewoon Super Max klaargezet'

Afbeelding ter illustratie © Facebook Rick Jansen
Dj Admin uit Roermond draaide zondag na de overwinning van Max Verstappen in Abu Dhabi het bekende nummer Super Max van de Pitstop Boys. Duizenden Nederlandse toeschouwers gingen helemaal los. "Ik wist niet wat ik moest draaien als hij tweede zou worden. Ik heb dit nummer maar gewoon klaargezet."
Rick Jansen (33) uit Roermond trok naar Abu Dhabi om daar het Nederlandse publiek te vermaken tijdens het allesbeslissende raceweekend in de Formule 1. Daar trok Max Verstappen als eerste Nederlander ooit het wereldkampioenschap in de koningsklasse van het autorijden naar zich toe. In de L1 Nieuwsshow blikt dj Admin maandagochtend vanuit de Verenigde Arabische Emiraten terug op een bewogen weekend. "Ik ging al vaak mee naar races om muziek te draaien voor het oranjepubliek, maar dit was echt de kers op de taart. Voor hem, voor mij en voor al die andere Nederlanders op de tribune. Bizar."

Wat moet ik draaien?

Jansen vertelt dat de organisator van de oranjetribune zo'n tien ronden voor het einde naar hem toe kwam. "'Wat ga je draaien?', vroeg hij. Ik antwoordde dat ik niet wist hoe de sfeer zou zijn als hij tweede zou worden. En dat ik dus ook niet wist wat ik zou draaien. Na die eerste ronde waarbij Verstappen de koppositie aan Hamilton verloor, heb ik niemand meer zien staan. We dachten dat de wereldtitel toch afgepakt zou worden. Maar ik heb toch Super Max klaargezet. We hebben hem met z'n allen naar de overwinning geschreeuwd. Van die laatste tien minuten weet ik ook niet veel meer."

Terug naar school

Jansen is in het dagelijks leven docent economie aan het Philips van Horne college in Weert. "Maandag heb ik vrij, daar ben ik de school dankbaar voor. Maar dinsdag ben ik er weer. Ik ga hierover natuurlijk het een en ander over vertellen. En een aantal gave foto's en video's laten zien."