Verstappen na wereldtitel: 'Het is ongelofelijk'

Afbeelding ter illustratie © Red Bull Content Pool
Max Verstappen noemt het behalen van zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 'ongelofelijk'. De Limburger haalde in de allerlaatste ronde Lewis Hamilton in en wist op die manier de wereldtitel te winnen.
WK-concurrent Lewis Hamilton feliciteerde Verstappen direct na afloop.

Gevochten

Verstappen stond met een verbaasd gezicht voor de microfoon direct na afloop van de race. "Het is ongelofelijk. Eindelijk een beetje geluk. Ik heb de hele race gevochten en mijn kans gepakt in de laatste ronde", zei de Limburger, die nog steeds kramp had.

Team

De Red Bull-coureur sprak ook vol lof over zijn team. "Mijn team heeft het verdiend. Dit jaar met hun is ongelofelijk geweest. Ik moet ook Sergio Pérez bedanken. Door hem ben ik wereldkampioen geworden. Het was geweldig teamwork. Ik hoop dat we dit nog 10 tot 15 jaar kunnen doen. Ik hoop bij hun (Red Bull red.) te kunnen blijven. Teambazen Christian Horner en Helmut Marko gaven mij het vertrouwen in 2016. Ons doel was om het WK te winnen en dat hebben we nu gedaan."

Safetycar

Verstappen kon zijn inhaalactie doen in de laatste ronde door een late safetycar vanwege een crash van Nicholas Latifi. Verstappen over die mogelijkheid. "Eindelijk een beetje geluk voor mij." Bij Ziggo Sport zei hij later. "In die laatste ronde weet je dat er een kans is. Die hebben we gepakt. Het is ongelofelijk."

Nummer 1

Verstappen zei op voorhand dat hij bij een wereldtitel volgend jaar met nummer 1 gaat rijden. Met dat nummer mag je enkel rijden als je regerend wereldkampioen bent. "Ik ga met nummer 1 rijden. Dat gaat gebeuren ja."

Jos Verstappen

De vader van Max, Jos, was na afloop trots op zijn zoon. "Ik ben enorm blij, dit is een enorme gekte", zei hij tegen Ziggo Sport. Op het eind: "Het was hopen dat die auto van Latifi zo snel mogelijk werd weggehaald. We hadden gelukkig nog een rondje. Perfect gewoon." Max sprak na afloop ook mooie worden over zijn vader en de rest van de familie. "Jos en ik heb hebben samen een paar momenten gehad achter het podium. Het is supermooi dat iedereen er bij is."

Felicitaties

Lewis Hamilton feliciteerde Max Verstappen direct na afloop. "Felicitaties voor hem en zijn team. Ze hebben het ongelofelijk gedaan, maar ik ben ook trots op mijn team."