Verstappen: wereldtitel zal mijn leven niet veranderen

Afbeelding ter illustratie © Red Bull Content Pool
Max Verstappen oogde ontspannen en zelfverzekerd op de belangrijkste dag in zijn Formule 1-carrière.
Hij kwam zondag rond 13:00 uur plaatselijke tijd (10:00 uur in Nederland) aan op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, vier uur voor aanvang van de slotrace.

Ontknoping

De autocoureur van Red Bull kan zondag de eerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1 worden. Als de 24-jarige Limburger de laatste grand prix van dit seizoen wint of voor Lewis Hamilton eindigt, heeft hij de titel.

Veel gepresteerd

Verstappen gaat niet gebukt onder enige vorm van stress, zelfs niet nu hij Nederlandse sporthistorie kan schrijven. "Ik vind dat ik al heel veel gepresteerd heb. Een wereldtitel zal mijn leven niet veranderen. Ik blijf mezelf en probeer zoveel mogelijk normaal te doen", benadrukte hij deze dagen meermaals in Abu Dhabi.

Rustig en ontspannen

"Ik ben rustig en ontspannen. Als de auto goed genoeg is win ik en als de auto niet goed genoeg is wordt het heel lastig. En als ik niet win, ben ik toch heel trots op mezelf en ook op het team van Red Bull. Het is indrukwekkend wat wij dit jaar hebben gepresteerd."

Live

Of Verstappen ook daadwerkelijk de wereldtitel binnensleept, zal zondagmiddag vanaf 14:00 Nederlandse tijd blijken. Dan begint de allesbepalende Grand Prix van Abu Dhabi. De race is rechtstreeks te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg. Om 19:00 uur blikt Pitlane op L1 TV in een uitgebreid liveprogramma terug op de seizoenontknoping.