Handballers Lions verliezen, Bevo boekt zege in Visé

Afbeelding ter illustratie © iStock
De handballers van Kembit-Lions uit Sittard-Geleen hebben hun tweede nederlaag op rij geleden in de BENE-League. Volendam was met 29-28 te sterk. Herpertz Bevo uit Panningen wist wel te winnen. In en tegen Visé werd het 24-28.
Bevo boekte de vierde zege in zes wedstrijden.

Gaatje

Lions trad tegen Volendam, dat een van de sterkere Nederlandse teams is, aan met een incomplete selectie. Lions heeft afgelopen week last gehad van een corona uitbraak waardoor ook het duel tegen Sporting Pelt vorige week werd afgelast. De ploeg van Christoph Jauernik moest vanaf het begin van de wedstrijd achtervolgen en zag bij een stand van 9-7 Volendam verder uitlopen naar 11-7. Lions wist het gaatje nog te verkleinen, maar ging toch met een 16-13 achterstand de rust in.

Overbruggen

In de tweede helft kwam Lions door een sterk begin op gelijke hoogte: 16-16. Het leek het begin van een spannende tweede helft, maar Volendam liep toch weer uit met een reeks treffers: 23-17. Het bleek een gaatje dat niet meer te overbruggen was voor de ploeg uit Sittard-Geleen. Lions kwam nog terug tot op een punt achterstand, maar verloor uiteindelijk met 29-28.

Kleine voorsprong

Bevo had meer succes tegen Visé, dat op de zesde plek staat in de BENE-League. Bevo had bij rust al een beetje voordeel in de wedstrijd en stond na 30 minuten een doelpunt voor: 14-13. In de tweede helft wist Bevo het gaatje met Visé te vergroten en uiteindelijk ook de wedstrijd winnend af te sluiten met 24-28.

Interim-duo

De zege in Visé betekent de eerste overwinning van het interim-duo Danny van Katwijk en Lambert van Berlo. Vorige week pakten ze hun eerste punt met een gelijkspel bij Volendam. Bevo staat na de zege steviger op de negende plaats in de BENE-League.